Vacatures groenvoorziening - reageer direct online
Vacature groenvoorziening - werken in de groenvoorziening
Afbeelding: Dick2 (2)

AB Midden Nederland op zoek naar nieuwe vakkrachten

Geplaatst op: 12-4-2017

De zekerheid van een vast contract en salaris, in combinatie met de afwisseling van verschillende opdrachtgevers; die kans biedt AB Midden Nederland aan vakmensen in diverse sectoren. Deze keer aandacht voor bedrijfsverzorger Dick van de Graaf. Afwisseling in het dagelijks werk: die zocht boomverzorger Dick van de Graaf. Het rondkijken op de arbeidsmarkt bracht hem ruim een jaar geleden bij AB Midden Nederland. De coöperatie heette de jonge vakman van harte welkom. “Zoals Dick hebben we er graag nog veel meer. Ze zijn van harte welkom”, benadrukt relatiebeheerder Sjoerd Visser. “Hij is in verschillende sectoren inzetbaar, niet alleen in het groen, maar ook in de bouw. En hij is bezig met zijn CErijbewijs, zodat Dick ook voor het transport straks beschikbaar is.”

Het afgelopen jaar bracht Dick de afwisseling waarnaar hij op zoek was. “Ik ben meer dan tevreden bij AB. De uitdaging om bij een nieuwe werkgever zo snel mogelijk mee te draaien in het werk en met je collega’s, dat vind ik heerlijk. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat het binnen een dag lijkt alsof je er altijd al werkt.” Momenteel is hij bezig met het maken van meubels in de openbare ruimte, zoals banken en tafels. Eerder was hij al actief voor meerdere hoveniers en heeft hij voor De Vries Titan aan de dijkverzwaring langs de Lek gewerkt. Bij firma Mourik in Groot-Ammers heeft hij het groen bij het kantoor aangepakt. En door zijn specialisatie als European Treeworker, wordt Dick ook nog steeds veelvuldig ingezet voor complexe boomverzorgingsprojecten. “Wat ik zelf prettig vind, is het feit dat ik heel zelfstandig kan werken. Je bent als verlengstuk van AB een soort kruising tussen een zzp-er en een ‘gewone’ werknemer. Het is mooi om te merken dat je goed bevalt, dat je terug mag komen of achteraf de complimenten hoort.”

Afbeelding: Dick en Sjoerd1

Perfecte werkgever
Dick heeft een ‘groene’ achtergrond en opleiding. Maar hij geniet ervan om juist ook met andere werkzaamheden zich bezig te houden. “Het klinkt misschien gek, maar ik wil alles kunnen en vind alles leuk. Ook wat dat betreft is AB Midden Nederland een perfecte werkgever, want je komt vaak nieuwe uitdagingen tegen.” Daarbij komt dat AB hem een vast contract biedt. Sjoerd: “We willen ons imago afschudden dat we uitzendkrachten leveren. Onze vakkrachten hebben een vaste werkgever en een vast salaris. Als er een dag geen werk is, wordt het loon gewoon doorbetaald. Dat komt trouwens weinig voor, want we zitten te springen om mensen die de handen uit de mouwen willen steken.”

Verder ontwikkelen
Zoals gezegd, Dick is bezig met zijn CE rijbewijs om straks ook in het transport ingezet te kunnen worden. Het past naadloos in het beleid van AB Midden Nederland om werknemers de kans te geven zich verder te ontwikkelen. “Samen met hen kijken we naar wat ze zelf willen en wat bij hen past”, vult Sjoerd aan. “Het maakt ze breder inzetbaar en de kwaliteit van werken gaat omhoog. Bij oudere werknemers is de insteek ook ervoor te zorgen dat het werk ook op latere leeftijd gedaan kan worden.”

Zoek jij ook zo’n aantrekkelijke baan als Dick? Neem dan voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met Sjoerd Visser, svisser@abmiddennederland.nl of 0184-417777.

Deel dit artikel: