Vacatures infra - reageer direct online
Vacature infra - werken in de infra
Afbeelding: Dirk Deelen1web

AB Midden Nederland zet deuren wijd open voor vakkrachten

Geplaatst op: 21-4-2017

AB biedt de kans om jezelf te ontwikkelen

De zekerheid van een vast contract en salaris, in combinatie met de afwisseling van verschillende opdrachtgevers; die kans biedt AB Midden Nederland aan vakmensen in diverse sectoren. Deze keer aandacht voor Dirk Deelen uit Nieuw-Lekkerland. 

Werken bij AB Midden Nederland kan je op bijzondere plekken brengen. Dirk Deelen kan daarvan meepraten. Hij vaart dagelijks op de sfeervolle grachten in de Utrechtse binnenstad, waar hij meewerkt aan het vervangen van de muren langs de watergangen. Een uitkomst voor een rasecht buitenmens.
“Of ik het hier naar mijn zin heb? Moet je eens om je heen kijken”, vertelt hij terwijl hij om zich heen wijst naar de grachtenpanden. “Ik zorg hier voor het transport van bouwmaterialen en het afval. Aan de ene kant is dat gewoon de handen uit de mouwen steken, maar het is ook plannen en zorgen dat alles op tijd op z’n plek is.”

Werken moet écht leuk zijn
Relatiebeheerder Wilko Kortleve was degene die Dirk op deze werkplek ‘onderbracht’. “Dat is elke keer weer de uitdaging, medewerkers daar neerzetten waar hun kwaliteiten goed tot hun recht komen én ze het naar hun zin hebben. Dirk werkte eerst in een timmerfabriek, de hele dag binnen. Dat was niks voor hem. Het voelt goed om te zien dat hij hier zo op z’n plek is.” De werkzaamheden die de Nieuw-Lekkerlander in Utrecht uitvoert is een voorbeeld van de veelzijdigheid die AB Midden Nederland biedt. De deuren staan bij de coöperatie wijd open voor vakkrachten die de zekerheid willen van een vast contract, maar wel houden van wisselende werkzaamheden. Voor Dirk zit die afwisseling niet in steeds een andere werkgever. “We zijn hier nu een jaar of twee bezig en we hebben nog wel voor een aantal jaren werk. Maar weet je, geen dag is hier hetzelfde, dus ik blijf hier graag werken.”

 

Afbeelding: Dirk Deelen en Wilko Kortleve web

Bouwen aan je eigen toekomst
De afwisseling komt trouwens ook doordat hij meerdere werkzaamheden oppakt. Via AB Midden Nederland volgde hij al een lascursus en binnenkort gaat hij aan de slag om zijn diploma als kraanmachinist binnen te halen. “Bij AB heb je de kans om jezelf te ontwikkelen en verder te groeien”, knikt Wilko. “Dat doen we door actief mee te denken waar je kansen liggen en daar opleidingen voor aan te bieden. Goed voor onze medewerkers, maar ook voor onze opdrachtgevers; de kwaliteit en de mogelijkheden van de mensen die wij aanbieden gaat omhoog.”

Dirk houdt tijdens het gesprek met een half oog de gang van zaken op het water in de gaten. Een rondvaartboot die wil passeren onderbreekt het gesprek; hij springt in de duwboot en manoeuvreert het vaartuig samen met een grote bak met modder uit de weg. Opdracht daarvoor krijgt hij van niemand. “De vrijheid die ik heb is heerlijk. Van AB krijg je dat vertrouwen.” En Wilko: “Dat vinden we belangrijk: zelf initiatief nemen, meedenken met je opdrachtgever en meer leveren dan is afgesproken.”

Zoek jij ook zo’n aantrekkelijke baan als Dirk? Neem dan voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met Wilko Kortleve, wkortleve@abmiddennederland.nl of 0184-417777.

Deel dit artikel: