Vacatures fruitteelt - reageer direct online
Vacature fruitteelt - werken in de fruitteelt
Afbeelding: 4

De kersenpluk gaat bijna beginnen!

Geplaatst op: 16-6-2015

Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de fruitpluk van kersen bij vele kersenbedrijven. Zo ook op het bedrijf van Arie Pek in Langerak waar AB Midden Nederland jaarlijks in personeel voorziet op de piekmomenten. Sonja trof hem in de voorbereidingen voor de kersenpluk.

Op het bedrijf van Arie wordt anderhalve hectare kersen geteeld, verdeeld over tien verschillende rassen (o.a. Burlat, Cordia, Merchant, Regina & Vanda). De keuze van meerdere soorten kersen is ontstaan vanuit de opvolging van rijping van de rassen. "Wij kunnen onze klanten nu tien weken lang voorzien van heerlijke kersen, daarnaast hebben we ook gewoon meerdere rassen nodig voor de bestuiving." Aldus Arie.

In week 26 zal er een begin gemaakt worden met de eerste kersenoogst. In de tussentijd zijn de hagelnetten over de bomen aangebracht wat mede de vogels tegen houdt en sinds 2010 wordt er ook gebruik gemaakt van regenkappen. Dit alles om een optimale kwaliteit te behalen in combinatie met een ruime oogst. Toch blijft, als we daarom vragen, de zorg om de Suzuki fruitvlieg groot. "Ondanks de bestrijding ontkom je er toch niet aan om aangetaste kersen direct af te voeren om verdere verspreiding te voorkomen.

Op dit bedrijf is een landelijke sfeer te proeven wat mede komt door de sfeervol ingerichte landwinkel en terras waar mevrouw Pek verantwoordelijk voor is. Zij vertelt: "In de kersentijd komen veel toeristen en groepen aan voor koffie, en uiteraard voor de vers geplukte kersen die dan ook volop te verkrijgen zijn. Al die mensen op het erf maakt het altijd weer een gezellige boel". 

AB Midden Nederland kan ook u helpen met uw personeelsvraagstukken. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden op uw bedrijf en neem contact op.

1
2
3
5

Deel dit artikel: