Agrarische vacatures - reageer direct online
Vacatures agrarische sector - werken in de agrarische sector
Afbeelding: Water Zijderveld

Geen opvolging, wat zijn mijn opties?

Geplaatst op: 19-12-2015

U wordt ouder en heeft geen opvolging? Geen nood, structurele ondersteuning van een stapper of agrarische medewerker biedt uitkomst. Inmiddels werken we toch al weer bij zo'n 15  agrarisch ondernemers die de respectabele leeftijd van 55 jaar zijn gepasseerd en veelal geen opvolging hebben. Dit is zo'n 10% van het totaal aantal agrarische leden waar we werken. 

De redenen laten zich raden: sommige werkzaamheden moet je nu eenmaal met zijn tweeën doen, door het stijgen van de leeftijd wordt bepaald werk eenvoudig weg te zwaar en verder geeft het ook veel rust als niet alle werkzaamheden steeds op je eigen schouders rusten. De oplossing zit hem erin dat we de beste medewerker bij u in de buurt vinden die een agrarische opleiding volgt of gevolgd heeft en graag zijn handen uit de mouwen steekt. De leden die hier gebruik van maken vinden het vaak ook gewoonweg plezierig om een enthousiaste jonge man of vrouw om zich heen te hebben die vaak met nieuwe en goeie ideeën komt waardoor uw bedrijfsvoering ook nog kan verbeteren. 

De heer Reinier van de Water uit Hei- en Boeicop is een tevreden lid en heeft al zo'n 4 jaar medewerker Gerjon Zijderveld uit Leerdam aan het werk op zijn melkveebedrijf. Het laatste jaar zo'n dag per week. Hij geeft als tips: zorg dat je wekelijks een plan hebt wat je de medewerker wilt laten doen en neem ook de tijd voor de sociale kant van de arbeidsrelatie. Een tevreden medewerker geeft meer plezier en ook meer resultaat. Hieronder ziet u beide heren in de jongveestal van de heer Van de Water.

Deel dit artikel: