VervolgHeader1
VervolgHeader2
Afbeelding: inenting

Inenting tegen ziekte en verzuim

Geplaatst op: 20-12-2015

Als planner spreekt Jan van 't Ende veel collega's en werkgevers. Zo nu en dan komen er specifieke vragen over onderwerpen die niet meteen een antwoord hebben. ,,Een vraag die ik gesteld kreeg was hoe wij omgaan met bijvoorbeeld de ziekte van Weil. Zo zijn er meer ziektes die opgelopen kunnen worden in het veld door onze collega's en daarom is hier met het bestuur over gesproken. Voorkomen is immers beter dan genezen."

Samen met het bestuur is er door de KAM coördinatoren gesproken over het onderwerp inenting. Dit kwam voort uit een vraag van collega Joachim, werkzaam in de rattenbestrijding. ,,Een wezelijke en terechte vraag was het dan ook toen hij vroeg hoe wij omgaan met die "rattenziekte", de ziekte van Weil. Daar moest ik wat mee doen. In het gesprek met het bestuur kwam het al gauw tot de conclusie dat wij als AB Midden Nederland, als dat nodig / gewenst is, inentingen tegen ziektes zullen gaan vergoeden.

Bij aanvang van nieuw werk wordt er altijd door de relatiebeheerders een "aanvraag werk-formulier" ingevuld, waar risico's in kaart gebracht worden. Over het algemeen wordt er goed gekeken naar de directe risico's, maar indirecte risico's zoals beroepsgerelateerde ziektes (slijtage e.d. wordt hier nu niet bedoelt) wil men nog wel eens over het hoofd zien. ,,Werk jij, of ga je met regelmaat aan de slag, op een klus waar je kans loopt om de ziekte van Weil, Lyme etc. op te lopen? Stel je relatiebeheerder dan ook op de hoogte van de risico's die jij loopt, hij/zij heeft die risico's misschien minder scherp voor ogen. Jij bent immers thuis in je werk en zal daarom meer bekend zijn met de risico's. Help ons en voorkom ziekte en verzuim in de toekomst, wij weten helaas namelijk ook niet alles."

Indien inentingen vereist dan wel gewenst zijn op je werk en je wordt hierin door de opdrachtgever niet voorzien, neem dan contact op met je relatiebeheerder. AB Midden Nederland wil jou immers gezond en sterk aan het werk zien. 

Jan van 't Ende - KAM coördinator

Deel dit artikel: