Vacatures fruitteelt - reageer direct online
Vacature fruitteelt - werken in de fruitteelt
Afbeelding: fruitsnoeicursus

Investeren in kennis

Geplaatst op: 8-12-2015

Het blad is weer van de boom en de scharen hebben de onderhoudsbeurt weer gehad. Woensdag 18 november jl. zijn alle bedrijfsverzorgers die de snoeischaar hanteren weer bij elkaar geweest voor een bijscholingsdag. In de boomgaarden van Jos van Rijn en Rene Vernooij kwamen ze bij elkaar om onder leiding van Joris Wissen en Ad van Krieken de kennis omtrent de snoei weer aan te scherpen. Zowel appels als peren en diverse boomvormen passeerden de revue. 

Een cursusdag als deze is altijd weer een moment om kennis te delen en levendige discussies met elkaar te hebben over de te snoeien bomen. Dit allemaal om weer up to date bij de opdrachtgever aan te komen. Voor onze Poolse medewerkers organiseert AB midden Nederland een soortgelijke cursusdag vol theorie en praktijk. Het snoeien voor deze medewerkers moet ook meer zijn dan alleen takjes knippen. Als ze de achtergrond van de snoei kennen zullen ze ook met meer plezier snoeien en beter snappen waarom er op die manier gesnoeid moet worden.

Dit seizoen gaan de Bedrijfsverzorgers individueel, en met EU medewerkers op pad. Een bedrijfsverzorger met één of meerdere geoefende Poolse medewerkers zijn voor uw snoei werkzaamheden misschien wel de ideale oplossing. Met name voor de "moeilijke" snoeipercelen kan de inzet van een vakbekwame berijfsverzorger voor u een mooie optie zijn. Uiteraard is het inhuren van Poolse snoeiers die u zelf begeleid ook één van de mogelijkheden die AB Midden Nederland biedt.

fruitsnoeicursus2
fruitsnoeicursus3

Deel dit artikel: