Vacatures fruitteelt - reageer direct online
Vacature fruitteelt - werken in de fruitteelt

Klantervaring Mol Participatie B.V.

Geplaatst op: 8-12-2015

Aan de rand van de Biesbosch in Werkendam ligt het fruitteeltbedrijf van Mol (Mol Participatie B.V.), waar Paul Grauss bedrijfsleider is. Het bedrijf heeft een omvang van 25 ha fruit. Waarvan de grootste productie komt van Conference, Elstar en Jonagold. Een gedeelte van het fruit wordt direct verkocht, het grootste gedeelte wordt opgeslagen in eigen koelcellen of elders gekoeld. Sorteren wordt uitbesteed. 

Acht weken lang wordt er geplukt met 40 tot 50 medewerkers. Dit vraagt om een goede organisatie en voldoende plukmaterialen. Naast plukkers uit het dorp is de meerderheid van Poolse afkomst. Al jaren voorziet AB van personeel, waarvan veel dezelfde gezicht, want door de jaren heen komen veel Poolse medewerkers ieder jaar weer terug. "De ervaring en bekendheid met het bedrijf is prettig werken", aldus Paul.

Bedrijfsverzorger Evert-Jan de Bruijn is een vakkracht in de fruitteeltsector, welke ieder jaar ingezet wordt voor het aansturen van de medewerkers, het regelen en coördineren van de pluktreinen, en alles in de koelcellen rijden. Die vakkennis waardeert Paul: "Evert Jan is onmisbaar op het bedrijf, een man waar je van op aan kan." Naast de oogstwerkzaamheden wordt het hele jaar door met grote regelmaat gebruik gemaakt van de medewerkers van AB Midden Nederland. Van snoeien, dunnen, plukken tot het aanplanten van een boomgaard en alle andere voorkomende werkzaamheden. Inmiddels is er alweer een start gemaakt met de snoei zo vertelt Paul. "Straks in januari beginnen we altijd met een groepje Poolse snoeiers aangestuurd door een bedrijfsverzorger. Hierdoor krijg je hoge kwaliteit tegen een relatief lage prijs. En dat is belangrijk, zeker als het een wat minder jaar is, zoals we het afgelopen jaar hebben meegemaakt." Het is fijn om te zien hoe de meerwaarde van AB's arbeidskrachten gezien wordt, daar wordt het allemaal voor gedaan. 

 

Deel dit artikel: