VervolgHeader1
VervolgHeader2
Afbeelding: koudmerken Henrik Kruijmer

Koudmerken nog toegestaan tot 01/06/2015!

Geplaatst op: 19-12-2015

Waarschijnlijk is dit jaar de laatste keer dat koudmerken (ook wel vriesbranden genoemd) toegestaan is. Tijd dus om hiervan gebruik te maken nu het nog kan en zo uw koeien maximaal herkenbaar te houden in de melkstal.

In de afgelopen jaren is er al veel over geschreven en vorig jaar is een definitief besluit genomen wat betreft de toekomst van het koudmerken. Vanaf 1 juni 2016 wordt koudmerken verboden. Voor u betekent dit dat onze bedrijfsverzorgers het komende jaar nog uw koeien kunnen en mogen koudmerken. Daarna zal het voorgoed verleden tijd zijn.

Koudmerken heeft voor u als voordeel dat uw koeien heel makkelijk herkaanbaar zijn. Dat is voor u zelf handig, maar zeker ook handig als iemand anders bij u de koeien melkt en verzorgt. De kosten bedragen vanaf 1 januari 2016 slechts 49,25 euro / uur. Dit is inclusief reistijd, reiskosten en het benodigde ijs om de stempels te koelen tot wel 80 graden onder nul. Twee ervaren medewerkers voeren dit 'koude kunstje' graag bij u uit, namelijk Henrik Kruijmer uit Eemnes (zie ook foto) en Gerard Muijs jr uit Ridderkerk. 
De leden die al meerdere jaren gebruik maken van het koudmerken zullen vanaf januari door ons benaderd worden voor het maken van een herhaal afspraak. 

Deel dit artikel: