VervolgHeader1
VervolgHeader2
Afbeelding: mockings1-liggend

Mocking Hoveniers, al meer dan een kwart eeuw lid van AB

Geplaatst op: 13-5-2014

Cothen – Mocking Hoveniers en AB Midden Nederland vonden elkaar 25 jaar geleden door de gedeelde agrarische achtergrond. En die basis speelt nog altijd een belangrijke rol bij de contacten tussen het bedrijf uit Cothen en AB. “Boerenjongen, die willen wij graag hebben. Ze hebben een mentaliteit van hard werken.”

Een groenere bedrijfslocatie als die van Mocking Hoveniers zul je niet snel aantreffen. Het moderne kantoor staat een stukje buiten Cothen, langs een plattelandsweg en wordt omgeven door gras en fruitbomen. Het groene en agrarische karakter van Mocking Hoveniers, 35 jaar geleden opgezet door de vader van Rob, past naadloos bij de plattelandsroots van AB Midden Nederland. “Veel familieleden waren werkzaam in de agrarische sector, anderen werkten al bij AB”, vertelt Rob Mocking. “Toen ons hoveniersbedrijf dus wat tijdelijke extra gouden handjes nodig had, was het contact met AB Midden Nederland snel gelegd.”

De gedeelde agrarische basis was het begin van een zakelijke relatie die het zilveren jubileum al achter de rug heeft. Vooral in de ‘hooibouw’ van het hovenierswerk, zoals in het voorjaar, zijn er regelmatig AB-ers bij Mocking Hoveniers te vinden. “De boerenjongens van AB, om het zo maar te zeggen, die willen wij graag hebben. Ze hebben een mentaliteit van hard werken, vroeg opstaan en zijn bekend met werken in het groen en met machines. En bij een buitje gaan ze gewoon door.”
Het zorgt er mede voor dat sommige AB-ers jarenlang bij Mocking Hoveniers met regelmaat aan de slag zijn. Twee keer gebeurde het al dat dat uiteindelijk een vast dienstverband opleverde bij de Cothense hovenier. “In een wat rustiger periode is één van hen weer teruggegaan ”, vult Rob aan. “Dat tekent de flexibele manier van werken bij AB.”

Aftasten

Een goede match maken, dat is de uitdaging voor AB-relatiebeheerder Teus van der Ham, die de contacten met Mocking Hoveniers onderhoudt. “Bedrijven willen vakmensen, maar ook iemand die past in een team. Als bij Rob ’s ochtends niemand staat te springen om één van onze medewerkers mee te nemen in zijn busje, dan is dat een probleem. Soms stuur je naar een klant zelfs iemand die wat minder kan, maar wel perfect past bij de manier van werken en de cultuur van een bedrijf. Als AB zijn wij er continu mee bezig om de perfecte match te maken.” In kader Kop: Mocking Hoveniers Al meer dan 35 jaar levert Mocking Hoveniers vakwerk bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en groenvoorzieningen. Dat gebeurt zowel bij bedrijven als particulieren. Het gaat daarbij onder meer om sierbestrating en het herstellen van straatwerk, tuinontwerp en tuinadvies, boomverzorging en het verwijderen van bomen, maaiwerk en gazononderhoud en het maken van bijvoorbeeld tuinafscheidingen, vijvers en tuinhuizen.

Mocking Hoveniers
Wijkersloot 12
Cothen

T: 0343-573391
E: rob@mockinghoveniers.nl
Website: www.mockinghoveniers.nl

Deel dit artikel: