VervolgHeader1
VervolgHeader2
Afbeelding: DSC04732

Touwtrekteam V.T.T.G. gaat voor de titel!

Geplaatst op: 4-6-2014

Vrijdagavond 30 mei werd in Langbroek een touwtrektoernooi georganiseerd. Voor de dames van V.T.T.G. (Veterinair Touw Trek Genootschap), die door AB Midden Nederland gesponsord worden was dit het eerste toernooi waar aan deel genomen werd. De titel  voor de dames ging mee naar huis en de overall titel werd dan nog niet meteen mee naar huis genomen, maar ook daar werd een knappe prestatie neergezet.  Een prestatie die daarna gevierd kon worden op het tentfeest dat aansluitend georganiseerd was.

Het touwtrek-team is dit jaar opgericht en is ontstaan vanuit een paar actieve touwtreksters die het initiatief hebben genomen om iets concreets neer te zetten. Toen er uiteindeiljk voldoende deelneemsters waren om een team te vormen was de stap snel gezet. Het initiatief kwam voort uit de veterinaire veefokkersclub, vandaar ook de naam Veterinair Touw Trek Genootschap.
Na de warming up en een korte fotosessie voor ons als sponsor, was het dan eindelijk zo ver. Het toernooi ging van start en er mocht aangetreden worden. Alsof ze niet beter weten trokken ze de ene na de andere tegenstander over de streep. Van de eerste 8 rondes, waren er maar liefst 7 overwinningen voor onze veterinaire grastijgers, want dat waren ze. Grastijgers die hun tegenstanders rauw lustte. Helaas moest daarna toch de nederlaag komen tegen een getraind herenteam die net één tandje sterker was in vergelijking met onze grastijgers. Maar de heren moesten er hard aan trekken om de dames voor hen over de streep te krijgen. In eerste instantie eindigde het in een gelijkspel, maar na het over kampen moesten de dames toch hun meerdere erkennen. Omstander en collega T. van der Ham merkte het volgende op: "Onze meisjes maakten het niet makkelijk voor de heren, het werd ze wit om de neus. De volgende keer zijn wij het die winnen!" De juiste instelling, want samen is goud.

Het eerste toernooi werd dus mooi afgesloten met een titel voor de dames en een vijfde plek op de overall klassering van die avond. Een mooi resultaat en een felicitatie waard. Ben jij benieuwd waar ze binnenkort weer hun prestaties laten zien, volg V.T.T.G. dan op Facebook.
 

Deel dit artikel: