Vacatures groenvoorziening - reageer direct online
Vacature groenvoorziening - werken in de groenvoorziening
Afbeelding: teken3
Afbeelding: ivn.nl

Voorkom een tekenbeet!

Geplaatst op: 25-4-2016

Onlangs werd de 'Week van de Teek' weer door Stigas georganiseerd. Een week om de nadruk te leggen op voorlichting over de teek en de behandeling van een tekenbeet. In ons werk is er een grotere kans om een tekenbeet op te lopen, aangezien er veel buiten gewerkt wordt in het groen of op de boerderij. Daarom een paar extra tips om jou te helpen om een tekenbeet te voorkomen. Immers, voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een speciale app ontwikkeld met alle informatie omtrent teken en tekenbeten. Weet je wanneer teken actief zijn en hoe je een teek moet verwijderen? Hoe zien teken er ook alweer uit? Op deze en vele andere vragen geeft de app “Tekenbeet” antwoord. De app is gebaseerd op de voorlichtingscampagne over teken en Lyme van en wordt ondersteund door diverse (natuur-)organisaties. Download de Android-app of de Iphone-app en doe er je voordeel mee!

Mocht je geen smartphone hebben en de app niet kunnen installeren, kijk dan eens op de website Tekenradar. Naast veel algemene informatie over teken is ook het aantal meldingen overzichtelijk weergegeven. Op een kaart van Nederland wordt een duidelijk overzicht gegeven van het aantal tekenmeldingen; de tekenverwachting en het aantal mensen die de ziekte van Lyme hebben opgelopen door een tekenbeet. Het kan dus geen kwaad om deze site goed in de gaten te houden!

tekencontrole
Tekencontrole (via Stigas)

Deel dit artikel: