Vacatures fruitteelt - reageer direct online
Vacature fruitteelt - werken in de fruitteelt
Link: http://www.belastingdienst.nl/

Wetgeving voor ZZP'ers veranderd

Geplaatst op: 10-12-2015

Met de komst van Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) staat er veel te veranderen voor de relatie tussen opdrachtgever en ZZP'er. De Tweede Kamer is het er over eens, de Eerste Kamer heeft de wet nu in behandeling. Vanaf 1 april 2016 zou de wet dan geïmpementeerd worden en zal er toezicht op komen. Vanaf 1 januari 2017 zal de wet actief gehandhaafd gaan worden door de Belastingdienst. Wat zal dit gaan betekenen?

Op het moment worden er al geen VAR-verklaringen meer afgegeven. Vanaf 1 april 2016 zal de VAR vervallen en worden vervangen voor een beoordeelde overeenkomst. De Belastingdienst zal dan beoordelen of u, als opdrachtgever, loonheffing en premies moet inhouden en betalen, omdat er sprake zou zijn van een dienstverband. Welke bepalingen een rol spelen bij die beoordeling kunt u op de website van de Belastingdienst terugvinden. Een voorbeeld van wat wordt gezien als een dienstbetrekking: Uw ZZP'er is ziek en dient vervanging te regelen, in overleg met u wordt er bepaald welke vervanger hij zal sturen. Een ander voorbeeld: De ZZP'er moet voortdurend verantwoording afleggen aan u en u geeft de instructies en aanwijziginen welke de ZZP'er op moet volgen. Zou dit het geval zijn en worden geconstateerd door de Belastingdienst zal uw ZZP'er niet als ZZP'er erkend worden, maar als uw medewerker. Met alle gevolgen van dien.

Als opdrachtgever zal het dus van belang zijn dat u goede overeenkomsten heeft met uw ingehuurde ZZP'er, welke getoetst zullen worden door de Belastingdienst. Om er zeker van te zijn dat uw werkrelatie niet als een dienstverband gezien wordt heeft de Belastingdienst diverse modelovereenkomsten opgesteld. Op de website van de Belastingdienst kunt u ook de modelovereenkomsten vinden die tot dusver beschikbaar zijn gemaakt en voorkomen dat u als werkgever wordt aangemerkt. In het kort komt het er op neer dat de ZZP'er weer écht moet gaan ondernemen en niet mag fungeren als een extra medewerker op uw bedrijf. Hij/zij zal, net als dat u een bouwbedrijf inhuurt voor het bouwen van uw dakkapel, een klus aan moeten gaan nemen welke uitgevoerd gaat worden zonder dat er sprake is van een arbeidsverhouding.

Vraag uw ZZP'er hoe hij/zij hier mee bezig is en zorg ervoor dat het goed geregeld wordt en voorkom daarmee veel problemen. Immers als een ZZP-er wordt aangemerkt als werknemer dan moet er alsnog loonbelasting en sociale lasten worden afgedragen, de vergoeding aan de ZZP-er wordt dan namelijk gezien als uitbetaling van nettoloon. Wij praten graag met u verder over de mogelijkheden die AB Midden Nederland kan bieden om de invulling van uw werk te garanderen, zonder risico's van een directe arbeidsrelatie.

Deel dit artikel: