Aankloppen bij AB Midden Nederland: ‘Zeker een aanrader’

Publicatiedatum: 10-11-2021

Zoek je een nieuwe uitdaging, werk dat beter bij je (thuis)situatie past of afwisselende werkplekken in combinatie met de zekerheid van een vaste baan? Klop dan aan bij AB Midden Nederland. Daar kun je terecht voor banen in allerlei sectoren, van agrarisch en grond-, weg- en waterbouw tot transport en logistiek. Leo de Heus uit Werkendam is één van degenen die de overstap maakte. Hij is er meer dan tevreden over.

Dag in, dag uit in werken in weer en wind. Uren rijden om op locaties door heel Nederland aan de slag te gaan. Leo de Heus deed het jarenlang met veel plezier, maar besloot gezien zijn leeftijd om ‘overdekt’ werk dichter bij huis te zoeken. “Dat bleek niet makkelijk”, blikt hij terug. “Ik ben de vijftig jaar al even gepasseerd. Dan maak je vrijwel geen kans op de arbeidsmarkt. Er zijn behoorlijk wat sollicitaties de deur uitgegaan, maar het was al zeldzaam als je een bericht kreeg dat ze iemand anders gevonden hadden.”

Als schipper in de waterbouw had hij al gewerkt met medewerkers van AB Midden Nederland. De Werkendammer besloot bij de coöperatie een visje uit te gooien. “Via de website kun je een open sollicitatie indienen. Dat deed ik op zondagavond en maandagochtend werd ik al gebeld. Gezien de ervaring die ik had, was ik daar al door overdonderd. De vrijdag erna had ik mijn eerste gesprek. Natuurlijk hebben we het over mijn leeftijd gehad, maar ze keken veel meer naar de jaren ervaring die ik heb opgebouwd en het feit dat ik nog tien jaar heel goed inzetbaar ben.”

Na het tweede gesprek had Leo de Heus een nieuwe werkgever. En al snel daarna ook een nieuwe werkplek, waarbij zijn beide wensen ingevuld waren. Van den Heuvel Handel & Techniek in Werkendam, daar verdient hij nu het dagelijks brood. “Kan ik lekker op de fiets naar toe en 99 procent van het werk is binnen. Ideaal dus, ik ben er heel blij mee.”

AB Midden Nederland besteedt veel aandacht en tijd aan het maken van een perfecte match tussen opdrachtgever en medewerker. “Vooraf ben ik met mijn relatiebeheerder langs geweest om kennis te maken. Vanaf dag één liep het heel soepel. Ik werd meteen in het team opgenomen. Doordat ik al de nodige ervaring had op het gebied waarin Van den Heuvel werkzaam is, kon ik makkelijk aansluiten. Er is meer dan voldoende werk wat ik kon doen en volop mogelijkheden om te nieuwe dingen te leren.”

Leo de Heus is dan ook zeer tevreden over de overstap die hij gemaakt heeft naar AB Midden Nederland. “Als je om wat voor reden dan ook nadenkt over een nieuwe baan, dan is het zeker een aanrader om aan te kloppen. Je kunt sowieso via een open sollicitatie een keer op gesprek van, daar word je altijd wijzer van.”

 LeodeHeusklein.png