Corona update 6: Update ABU quarantaine maatregelen

Publicatiedatum: 29-10-2020

 

Beste relatie, 

2 weken geleden heeft u van ons een bericht ontvangen met betrekking tot de quarantaine van zowel nieuwe medewerkers als medewerkers die terugkomen van vakantie.

Zoals eerder bericht volgen wij de richtlijnen die de ABU ons adviseert.

 

Situatie in de afgelopen 2 weken 

Nadat u onze informatie heeft ontvangen werd het daarin benoemde advies door de ABU aangepast, namelijk dat als een medewerker bij aankomst getest werd en deze was negatief, de betreffende medewerker de volgende dag aan het werk mocht gaan. De quarantaine mocht na een negatieve testuitslag worden onderbroken.

 

Eerst 10 dagen in quarantaine 

De ABU heeft bovenstaand advies na overleg met de minister wederom aangepast. Alle medewerkers die vanaf heden terugkeren uit oranje/rood gebied moeten verplicht 10 dagen in quarantaine ongeacht of zij een negatieve testuitslag hebben. AB Midden Nederland volgt dit advies vanuit de ABU per direct op.

 

Wat betekent dit voor u? Anticipeer op quarantaine 

Zoals in onze eerdere communicatie vermeld begrijpen we uiteraard dat dit consequenties kan hebben voor uw personeelsplanning. Wij proberen onze dienstverlening zoveel mogelijk te optimaliseren. We zoeken naar mogelijkheden om met onze vaste krachten in uw arbeidsbehoefte te kunnen voorzien. We vragen u echter er rekening mee te houden dat er op sommige momenten vertraging kan zijn op uw aanvragen.  

We willen u dan ook nogmaals verzoeken goed te kijken naar uw lange termijnplanning en uw aanvraag tijdig door te geven aan uw relatiebeheerder, rekening houdend met de 10 dagen verplichte quarantaine.

 

Met vriendelijke groet,

AB Midden Nederland