De juiste match met recruiter Rogier

Publicatiedatum: 11-12-2020

HOUTEN - Net voordat de coronacrisis uitbrak werd Rogier Schipaanboord ingewerkt als recruiter bij AB Midden Nederland en maakte hij een vliegende start. We zijn benieuwd hoe het nu met hem is en spreken hem via Teams.

Hoe ben je in contact gekomen met AB Midden Nederland?

Mijn eerste kennismaking was via mijn oom (Reinier) die als relatiebeheerder bij AB Midden Nederland werkzaam is. Hij vertelde op een familiebijeenkomst enthousiast over AB Midden Nederland en dat er een recruiter gezocht werd. Omdat ik op dat moment stage aan het lopen was bij Carriere Uitzendbureau was ik mijzelf al aan het oriënteren op de uitzendwereld. Na diverse gesprekken met mijn collega Laurens en mijn leidinggevende Henk Verrips ben ik op 6 januari gestart.

Wat sprak je aan in de gesprekken?
De gesprekken heb ik als erg fijn ervaren. Ze zijn geïnteresseerd in mij als persoon. Natuurlijk wordt er ook doorgevraagd over mijn werkervaring en hoe ik de toekomst voor mij zie. Om een goed beeld te krijgen van het werk als recruiter, heb ik een dag meegelopen op de afdeling Werving & Selectie NL. Die dag heb ik echt gezien wat er allemaal bij het recruitment vak komt kijken. Ik zou het alle starters op de arbeidsmarkt daarom aanraden om dit ook te doen.

Al snel nadat je gestart was brak de coronapandemie in Nederland uit en moest er massaal thuisgewerkt worden. Hoe heb jij dit ervaren?

Het was best wel heftig in het begin en een onzekere tijd. Ik heb de eerste weken thuisgewerkt, maar dat was niet optimaal. Wanneer ik thuis werk ervaar ik minder de werksfeer die ik op kantoor wel voel. Je hebt afleiding van je familie en van de dingen die je thuis bezig houden. Daarnaast zijn de faciliteiten op kantoor natuurlijk een stuk beter geregeld. In overleg met mijn leidinggevende ben ik daarom weer snel op kantoor gaan werken. Dit gaf mij ook gewoon meer structuur en zo kon ik mij beter concentreren op mijn werk.

Worden er nog steeds live gesprekken gevoerd met sollicitanten of doen jullie dit alleen nog maar online?

We hebben er aan het begin van de corona-periode over nagedacht of we gesprekken online konden gaan organiseren. Al snel bleek dat het voor ons als recruiters veel beter is om de mensen in levende lijve te ontmoeten. Het is gemakkelijker om in het echt een indruk te krijgen bij de kandidaat. Live ontvang je veel meer informatie en je hebt ook geen problemen met de techniek. Gelukkig is het bij AB Midden Nederland gewoon mogelijk om de gesprekken op ruime afstand van elkaar te voeren.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het plaatsen van kandidaten vind ik het leukste van mijn werk. Daar word ik echt enthousiast van. Wanneer je iemand spreekt en hem of haar ook blij kan maken met een nieuwe baan. Vorige week spreek ik bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur. Momenteel heeft hij het niet meer zo naar zijn zin bij zijn huidige werkgever en belde ons voor een vrijblijvend gesprek. Wanneer ik dan een goede match zie met één van onze vaste opdrachtgevers dan krijg ik echt een energieboost. Het contact met de kandidaten, maar ook intern met relatiebeheerders motiveert mij om iedere dag weer met enthousiasme aan het werk te gaan.

Je hebt vertelt dat je ook bedrijfskunde studeert, wat zijn je doelen als recruiter voor de aankomende jaren?

Als recruiter wil ik graag meer mensenkennis krijgen en mijn ‘voelsprieten’ verder ontwikkelen. Mijn focus is om nog bekwamer te worden in het vak van recruiter. Momenteel doe ik de studie bedrijfskunde, die hoop ik over een paar jaar af te ronden. Daarna kijken we gewoon weer verder.