De juiste match met relatiebeheerder Jeroen

Publicatiedatum: 04-02-2020

Een kleine drie maanden is hij nu bij ons aan het werk, want op 1 november 2019 is hij begonnen als relatiebeheerder bij AB Midden Nederland. Tijd om eens langs te gaan bij Jeroen Donker om hem te vragen naar zijn eerste indrukken.

Hoe ben je eigenlijk met AB Midden Nederland in contact gekomen?

Ik werkte in de IT-sector, maar had het daar niet helemaal meer naar mijn zin. Ik zat daar niet op mijn plek. Mijn vader stuurde mij toen de vacature van relatiebeheerder bij AB Midden Nederland, en daar heb ik op gesolliciteerd. Ik was echt op zoek naar iets heel anders.

Ik had een eerste gesprek met Şirin (Bekleviç), eerst via de telefoon en later ben ik op gesprek geweest. Harold (van Leeuwen) was er ook bij, dat is nu mijn teamleider. Later had ik nog een tweede gesprek met Gwendolin (van der Krogt) en Harold, en daarna ben ik aangenomen.

Jeroen Donker bij AB Midden Nederland 

Wat sprak je aan tijdens de gesprekken?

Vooral de sfeer sprak mij in de gesprekken aan; ik had meteen een warm gevoel bij de organisatie. Dat miste ik juist in mijn vorige werk. Ik had gelijk een goede klik met de mensen waarmee ik sprak. Dat is nog steeds zo. Dat is met name de reden dat ik gekozen heb voor deze functie.

Wat doe je nu bij AB Midden Nederland?

Net als in de IT-sector ben ik de link tussen medewerkers en bedrijven. Maar het is een heel andere sector, ander soort werk ook wel. Vroeger was ik de connectie tussen het bedrijf en de developpers die we plaatsen, vooral op projectbasis bij overheidsinstanties. Dat ging om detachering. Nu gaat het om uitzendkrachten, dus dat is wel heel anders.

Ik heb veel EU-medewerkers, daardoor komt er meer op de achtergrond bij kijken, omdat wij bijvoorbeeld ook zorgen voor huisvesting. Naast het werk heb je ook meer te maken met het privéleven van de medewerkers; dat speelt een grotere rol. En het volume is veel groter. Je hebt als relatiebeheerder veel meer mensen en dat is een groot verschil. Maar het bevalt me absoluut.

Hoe zou je jouw eerste maanden omschrijven?

Wennen, in de zin dat er heel veel op je afkomt. Je moet echt van heel veel dingen iets weten. En dat is best zwaar in het begin, maar het gaat wel op een leuke manier. Ik vind het erg uitdagend. Wat me daarbij  heel erg bevallen is, is dat je in een warm bad terechtkomt. Iedereen is bereid je te helpen en staat voor je klaar. Dus je kunt overal gewoon vragen stellen en binnenlopen. Dat is gewoon heel erg positief. 

Wat vind je leuk aan je werk?

De variatie vind ik in mijn werk heel leuk. Je hebt contacten in verschillende organisaties, de klanten, de medewerkers en voormannen. Daar houd ik van. Je bent eigenlijk met heel veel dingen bezig. Je bent het aanspreekpunt voor veel mensen, ook voor de organisatie waar je loopt.

En de EU-medewerkers komen toch van ver, zijn in een vreemd land. Er komt best veel bij kijken om hen op een goede manier hier te ontvangen. Alles is nieuw voor hen. Dat gaat van het regelen van huisvesting, een burgerservicenummer aanvragen, de weg wijzen. Allerhande praktische zaken, zodat ze zich sneller hier thuis voelen. 

Wat zijn je doelen de komende jaren?

Ik wil eerst beter worden als relatiebeheerder. Dat ik het vak dat ik nu uitoefen helemaal in de vingers krijg en het 100% onder controle heb. Het is sowieso wel fijn dat er hier gestimuleerd wordt dat je je ontwikkelt. Ik volg al een leiderschapstraining via AB Midden Nederland, dat is hartstikke leerzaam. Ik vind het superinteressant!

Mooi om te horen dat de eerste maanden bij AB Midden Nederland Jeroen zo uitstekend zijn bevallen. We hopen dat het enthousiasme alleen maar groter wordt en wensen hem nog veel werkplezier toe!