Een supercoole baan

Publicatiedatum: 12-02-2020

Pavel werkt als orderpicker bij Heveck Vriesvers BV in Nieuwegein. AB Midden Nederland is zijn werkgever en daar is hij heel tevreden over, want er zijn nooit problemen.

“Ik heb een mooie kamer in een rijtjeshuis met 7 anderen, op fietsafstand van het werk. Alles is prima geregeld bij AB Midden Nederland. De woonruimte is niet duur, het werk is goed en mijn loon wordt snel betaald.”

Sommige collega’s zijn dik ingepakt en alleen hun ogen zijn te zien, maar Pawel heeft genoeg aan een muts en thermo-kleding. Tussen de hoge stellages verzamelt hij met een pakbon de dozen: pizza’s, ijsjes, diepgevroren groenten. Alles wat je in de winkel in het vriesvak vindt. Hij rijdt ook met de heftruck en helpt bij het laden en lossen van de (vries)vrachtwagens.

In de koelcel met Pavel

Temperaturen van -23 graden Celsius vindt Pavel geen probleem. Hij is nooit ziek. “Als ik me een beetje grieperig voel, is dat na een uurtje werken zo weer over. De bacteriën kunnen niet tegen de kou. Als ik thuis ga zitten, word ik zieker.” Dat zou zomaar eens waar kunnen wezen.

“Het is fijner om grote orders te hebben dan kleine,” vertelt Pawel. “Als je kleine pakbonnen hebt, loop je veel meer heen en weer in en uit de koelcel.” Wie net begint heeft zo’n drie tot vier weken nodig om het onder de knie te krijgen. Zeker het lezen van de verpakkingen en leren wat waar ligt, kost even tijd.

’s Zomers is het wel wat zwaarder om met de verschillen in buiten- en binnentemperatuur om te gaan, geeft Pavel toe. “Het kan zo maar 50 graden warmer zijn in de buitenlucht, maar je raakt eraan gewend.” Juist dan is er veel vraag naar voorverpakt ijs. Ook met de kerstperiode is er piekdrukte en dus veel werk. “Ik vind het geen punt om dan 50 uur per week te werken.”

Zijn vaste aanspreekpunt bij AB Midden Nederland is relatiebeheerder Frank Grul. Hij zorgt dat alles goed geregeld is. Als het nodig is, zou hij zo met Pawel meegaan naar de dokter om taalproblemen te voorkomen. Een prettig idee.

Werken voor  AB Midden Nederland kan op veel manieren. Regelmatig bezoeken we iemand op de werkvloer om zijn of haar bijzondere verhaal te horen. Denk je ‘zo’n baan is ook wel iets voor mij!’ neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar goede krachten.