=

'Het is een groot verschil dat ik zelf hovenier ben geweest'

Publicatiedatum: 14-06-2022

Oud-hovenier Marcel Dekker is alweer vier jaar het aanspreekpunt voor een groot aantal hoveniers en buitendiensten van gemeenten die gebruik maken van de bedrijfsverzorgers van AB Midden Nederland. Hij zit er helemaal opzijn plek. 'Door mijn achtergrond kan ik goed inschatten wat klanten en leden nodig hebben en welke medewerker bij welke opdrachtgever past.'

Daarbij kijkt hij vanzelfsprekend eerst naar welke vaardigheden er gevraagd worden, maar of het al dan niet gaat klikken, hangt van meer zaken af. “De ene hovenier werkt heel precies, bij de ander gaat het allemaal wat makkelijker. Of er wordt bijvoorbeeld gevraagd om een medewerker die een aantal dagen heggen moet snoeien. Dan kies je niet iemand die al wat last van zijn schouder of rug heeft.” Inmiddels kan Marcel Dekker bogen op voldoende ervaring om die match te maken. Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van de vele jaren die hij zelf ‘in het groen’ doorbracht. “Vijf jaar geleden ben ik bij AB Midden Nederland in dienst gekomen. Als hovenier, maar in de rustige maanden heb ik ook in allerlei andere sectoren gewerkt.”

Na een jaar kreeg hij de vraag of hij de overstap naar de functie van relatiebeheerder wilde maken. Marcel zei niet direct ja, moest er even over nadenken, maar maakte uiteindelijk toch de overstap. En daar heeft hij nooit spijt van gehad. “Natuurlijk, van het altijd buiten met je handen werken naar veel telefoneren en achter de computer zitten, was wennen. Gelukkig ben ik door mijn voorganger goed ingewerkt. Het leren kennen van de klanten en leden in mijn werkgebied én met de bedrijfsverzorgers nam de nodige tijd in beslag, maar inmiddels ben ik helemaal gewend. Zeventig procent van mijn opdrachtgevers zitten in het groen. Daarnaast zijn er andere sectoren bijgekomen. Dat gaat eigenlijk vanzelf, doordat je medewerkers in het rustige seizoen in bijvoorbeeld de bouw en de logistiek aan het werk zet en zo daar ook je contacten opdoet.” Net als in veel andere sectoren is het druk in de hoveniersbranche.

Vakmensen vinden is voor AB Midden Nederland een uitdaging. “We hebben een behoorlijke poule, maar het kost inderdaad moeite om nieuwe krachten binnen te halen. Daar worstelt iedereen mee. Veel jongens die van school afkomen, kiezen ervoor om zzp-er te worden. Daarom hebben wij sinds ongeveer anderhalf jaar ervoor gekozen om een netwerk van zzp-ers aan ons te binden. Dat is een flexibele schil waar we veel gebruik van maken en in de praktijk werkt dat heel goed. Om een voorbeeld te geven: één van hen werkt maandag en dinsdag voor AB Midden Nederland en de rest van de week voor zichzelf. Het geeft hem de vrijheid en ons een stuk zekerheid.”

Om in een krappe markt toch te kunnen voldoen aan de vraag van klanten en leden, dat is elke dag het streven van Marcel Dekker. “En wat ik het mooiste vind? Om jongens met een rugzakje, die eigenlijk nergens een plek kunnen vinden, toch aan het werk te krijgen. Dat is gelukkig al meerdere keren gelukt. Er zijn meerdere klanten en leden die zeggen: ‘Ik heb zelf ooit een kans gekregen, die gun ik iemand anders ook’. Het is heel gaaf als het dan lukt om ze zo een werkplek te geven, in plaats van dat ze thuis of in een sociale werkplaats terechtkomen.”