Hoe verloopt het in 2020

Publicatiedatum: 29-05-2020

Het jaar begon goed en we hadden ons voorbereid op verdere groei. Ook vanuit onze leden kregen wij diverse signalen om hierop in te zetten. Sinds de komst van het coronavirus is een streep gezet door al onze verwachtingen, plannen en begrotingen.

Onze afdeling bedrijfsverzorging heeft tot vandaag nog volop werk. We hebben voldoende medewerkers om de reductie goed uit te voeren. De omvang van de ziekte valt tot op heden erg mee. Daar zijn we blij mee en we hopen dat dit ook verdere voortgang mag vinden in de resterende maanden van 2020. Als u aanvragen heeft, dan horen wij dit graag. Wij doen er alles aan om uw vraag naar personeel op een goede en adequate wijze in te vullen.

Bij onze uitzendtak werden veel uitzendkrachten door onze opdrachtgevers teruggegeven. Hierdoor daalde het aantal uitzenduren tot ongeveer 20% in de laatste weken. Of er de komende tijd enig herstel volgt is moeilijk te voorspellen. Veel hangt namelijk af van de ontwikkeling van het virus en mate van herstel van de economie. Omdat de bedrijfsverzorging stabiel blijft zal de omzetdaling voor AB Midden Nederland als geheel beduidend minder zijn dan 20%. Daarmee komen wij niet in aanmerking voor de NOW regeling.

Wij hebben onze organisatie aangepast aan de nieuwe werkelijkheid. Een lager volume dat naar onze verwachting wel langere tijd zal aanhouden. AB Midden Nederland is in balans gebracht door het personeelsbestand snel in te krimpen, de huur van een deel van de woningen voor uitzendkrachten direct te beëindigen en de kosten zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast is er voorlopig een stop op investeringen. Hierdoor blijven wij een gezonde organisatie. We kunnen de omzet en resultaat voor 2020 niet betrouwbaar voorspellen. Het zal in 2020 wel aanzienlijk dalen, maar we doen er alles aan om de organisatie goed in balans te houden en met een positief resultaat 2020 af te sluiten.