Prachtige donaties vanuit AB Doet Goed!

Publicatiedatum: 09-07-2019

Prachtige donaties vanuit AB Doet Goed!

Ieder jaar stelt AB Doet Goed een bedrag van bijna € 10.000,- beschikbaar voor het goede doel. Vanuit het coöperatieve gedachtegoed is het omzien naar onze naasten een belangrijk speerpunt.

Ook dit jaar hebben de medewerkers van AB Midden Nederland weer de mogelijkheid gekregen om goede doelen aan te dragen. Vijf prachtige goede doelen stonden dit jaar op de nominatie. Drie binnenlandse projecten en twee goede doelen in Moldavië en Sierra Leone. Nadat het mogelijk was om te stemmen zijn drie prachtige initiatieven ‘in de prijzen’ gevallen.

Truckersrun in Houten

Allereerst mochten we de heren Tom van Oostveen en Freek Kuiper ontvangen om een cheque van € 1.500,- in ontvangst te nemen. Dit bedrag zal besteed worden aan de Truckersrun 2020 die ieder jaar in Houten georganiseerd wordt. Teus van der Ham, onze transportman, was aanwezig bij de uitreiking van de cheque. Gaaf is om te zien dat dit project echt lokale impact maakt! Leuk is om te vertellen dat tot voorkort de burgemeester van Houten iedere vrachtauto afvlagt met een echte grand prix (zwart met wit geblokte) vlag. Ook diverse chauffeurs van AB Midden Nederland rijden ieder jaar mee met een prachtig gepoetste vrachtauto.

Tienermeisjes in Moldavië

De tweede cheque is door Wim Schipper overhandigt aan Caritate, wat liefdadigheid betekent in het Roemeens. Twee enthousiaste jonge heren, Eliza Struik en Michiel Kalle, kwamen de cheque in ontvangst nemen. Eind augustus hopen zij opnieuw naar Moldavië af te reizen om het geschonken bedrag op een verantwoorde wijze te besteden aan de bouw van een mooie locatie voor de tienermeisjes.

Mangoboeren in Sierra Leone

Arjan Bulk van Woord & Daad had in de afgelopen jaren al diverse keren met Wim Schipper gesproken over de goede doelen waar zij zich voor in zetten. Dit jaar stond één van deze doelen, met een agrarische dimensie, op de nominatie.

Mango’s groeien immers volop aan de bomen in Sierra Leone en waarom zou je deze kopen wanneer je ze voor het grijpen hebt in de achtertuin? Kortom, de binnenlandse markt voor mango’s is verzadigd, terwijl in het buitenland er een enorme vraag naar deze vrucht is. In samenwerking met een Amerikaanse ondernemer ondersteund Woord & Daad de ontwikkeling van mangofabriek. De boeren leveren de mango’s aan de fabriek. In de fabriek worden er mangosappen en andere mango extracten geproduceerd die weer geëxporteerd worden naar het buitenland. Doordat de mangoboeren in een coöperatie verenigd zijn ontvangen zij inkomsten vanuit de fabriek die weer geïnvesteerd kunnen worden in de mangoteelt.

Geweldig is het dat AB Midden Nederland dit doel, wat zo dichtbij onze identiteit ligt, met € 5.000,- mag ondersteunen.