Vandaag is het Duurzame Dinsdag

Publicatiedatum: 01-09-2020

De meest duurzame en innovatieve ideeën op het gebied van klimaat, groen energie en sociale duurzaamheid worden vandaag beloond door de overheid.

Ook AB Midden Nederland vindt duurzaam ondernemen erg belangrijk. Dit zie je overal in terug. Van de kleine dingen tot de grote projecten zoals de nieuwbouw van ons hoofdkantoor in Houten.

Zo verrasten wij onze klanten en leden met een duurzaam nieuwjaarsgeschenk: een samengesteld ecosysteem. Een circulair systeem, waardoor het zichzelf in stand houdt en duurzaam omdat het Deense mos dat in het de gesloten glazen pot werd gebruikt, weer werd herplant in het Deense bos.

Dit groen zien we ook terug in ons nieuwe kantoorpand waar we eind november naar toe hopen te verhuizen.

Energiezuinige verlichting en zo veel mogelijk digitaal werken is op alle onze vestigingen vanzelfsprekend. In het nieuwgebouwde kantoorpand gaan we een stap verder. Niet alleen maken we hier nog meer gebruik van elektrische laadpalen en zonnepanelen, het pand is bijvoorbeeld ook voorzien van driedubbelglas. Dit isoleert zelfs drie keer beter als dubbelglas. Zo houden we de warmte binnen en de koude buiten.

Goede isolatie komt ook van het met beplanting bedekte dak. Een groen dak dat niet alleen duurzaam is, maar ook gewoon prachtig is om te zien. Wij kijken uit naar ons nieuwe pand eind november.