Volop kansen voor werkers in het groen bij AB Midden Nederland

Publicatiedatum: 12-01-2022

Een maand of negen geleden maakte Dietrik Lensink (30) de overstap naar AB Midden Nederland. Daar voelt de hovenier zich vanaf de eerste dag op zijn plek en krijgt hij de kans om naast zijn passie, werken in het groen, zijn horizon te verbreden.

Net als op veel andere plekken op de arbeidsmarkt is er bij hoveniers meer dan genoeg werk te verzetten. AB Midden Nederland biedt jonge en ervaren groenwerkers dan ook graag de kans om met de zekerheid van een vaste baan op allerlei verschillende plekken aan de slag te gaan. Dietrik greep die kans in het voorjaar van 2021. “Daarvoor had ik bij enkele andere hoveniersbedrijven gewerkt. Ik had net de overstap gemaakt naar een nieuwe werkgever, maar daar had ik het minder naar mijn zin. AB Midden Nederland kende ik al een beetje. Daarom heb ik bij hen gesolliciteerd.”Nu is dat niet direct een hobby van de inwoner van Zeist; uitgebreide brieven schrijven en meerdere keren op gesprek gaan, bleek gelukkig niet nodig. “Ik heb via de website mijzelf aangemeld, ben op gesprek geweest en kon bijna direct beginnen”, lacht hij. “Met een week was ik weer aan het werk. Het kon zelfs nog een paar dagen eerder, maar dat heb ik afgehouden.”

Het tekent de vraag naar vakmensen in het groen. AB Midden Nederland verwelkomt hen dan ook met open armen. Een groot voordeel is de veelzijdigheid van het aanbod en de vrijheid die medewerkers krijgen. Waar de één kiest voor jarenlang bij dezelfde opdrachtgever werken, houdt een ander juist van veel afwisseling. “Zelf ben ik vanaf april maandenlang bij één hovenier geweest”, vertelt Dietrik. “In de stillere maanden werk ik nu op allerlei andere plekken, onder meer in de bouw. Er is altijd wel wat te doen en zo kan ik mijn horizon verbreden. Diezelfde hovenier heeft trouwens al wel gevraagd of ik in het voorjaar weer terug kan komen. Als het voor ons allebei goed bevalt, werkt dat ook prettig. Ik hoef niet meer ingewerkt te worden en kan zo aan de slag.”

 

Een belangrijk deel van het werken bij AB Midden Nederland is het actief aanbieden van cursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Dietrik heeft er nog geen gebruik van gemaakt, maar houdt die mogelijkheid zeker open. “Ik ben nu 30 en ik hoop nog jarenlang in het groen te blijven werken. Daar houd ik van. Maar het is lichamelijk werk en op een gegeven moment moet je misschien de overstap naar ander werk maken. Dan kun je bij AB Midden Nederland op veel verschillende plekken terecht, zonder dat je naar een andere baas moet.”