sector-detail-image
Home
Sectoren
Bedrijfsverzorger

Bedrijfsverzorger

Wil jij ondernemers helpen hun bedrijf draaiende te houden? Als bedrijfsverzorger neem jij deels of volledig de taken over in een bedrijf. De ondernemer kan deze zelf niet uitvoeren. Bijvoorbeeld vanwege ziekte of vakantie. Jij neemt dan alle taken over die nodig zijn om het bedrijf te continueren. Op deze manier kan je bij verschillende bedrijven aan de slag. Je zet jouw ervaring in om een agrarisch ondernemer te ontzorgen en te ondersteunen. Jouw vakkundige hulp wordt enorm gewaardeerd!

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

  • Een bruto uurloon tussen de 16,50 en 20,68 euro per uur
  • Vaste dienst bij AB Midden Nederland
  • Jaarlijkse bijscholing in verschillende vakgebieden
  • Een bedrijfsauto

 

Belangrijk als bedrijfsverzorger

Een ondernemer is ziek of gaat op vakantie. Een bedrijfsverzorger wordt dan ingezet om de taken bij het bedrijf over te nemen. Hierbij ben jij eindverantwoordelijke voor deze taken. Jij zet met liefde jouw talent in als vakspecialist. Afhankelijk van het type onderneming verschillen je werkzaamheden. Bij het ene bedrijf ben je alleen verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren. Bij een ander bedrijf pak je ook de melkbeurten en de klauwbekapping op. In de agrarische sector kan je bijvoorbeeld ingezet worden bij:

  • Vleesvee
  • Pluimveesector
  • Melkveehouders
  • Varkenshouderij
  • Fruitteelt, tuinbouw en akkerbouw

 

De beste bedrijfsverzorgers

Je kan ingezet worden als agrarisch bedrijfsverzorger als je werkzaamheden in die sector zelfstandig kan uitvoeren. AB Midden Nederland biedt meerdere cursussen aan. Die stomen je klaar om als bedrijfsverzorger aan de slag te gaan. Wij zetten je in als een ondernemer bij ons aanklopt. Je kan snel schakelen en bent flexibel in de periodes dat je werkt. Jaarlijks volg je cursussen en opleidingen om breder inzetbaar te worden. Je kijkt samen met AB Midden Nederland wat bij jou past. Zo leer je wat je écht leuk vindt en waar je goed in bent. En kan je bij meer opdrachtgevers uit de voeten! Op het moment dat er geen agrarische reductiehulp nodig is, ben je bereid te werken in een andere sector.

 

Solliciteer nu

 

Hoe ziet een werkdag van een agrarisch bedrijfsverzorger eruit bij AB Midden Nederland?

Als agrarisch bedrijfsverzorger bij AB Midden Nederland heb je een zeer gevarieerde werkdag. Geen dag is hetzelfde en je komt op verschillende boerderijen waar je verschillende werkzaamheden uitvoert. In dit artikel gaan we dieper in op de taken en verantwoordelijkheden van een agrarisch bedrijfsverzorger en hoe een werkdag eruit ziet bij AB Midden Nederland.

 

Taken van een agrarisch bedrijfsverzorger

Een van de belangrijkste taken van een agrarisch bedrijfsverzorger is het verzorgen van de koeien op de boerderij. Hierbij hoort onder andere het melken van de koeien. AB Midden Nederland heeft verschillende mobiele melkmachines tot hun beschikking, waarmee de bedrijfsverzorger de koeien kan melken. Dit is een tijdrovende klus die veel precisie vereist. Het is belangrijk dat de bedrijfsverzorger de melkmachine goed afstelt en hygiënisch werkt om de koeien gezond te houden en de melkkwaliteit te waarborgen.

Naast het melken van de koeien zijn er nog veel meer werkzaamheden die een agrarisch bedrijfsverzorger uitvoert. Denk hierbij aan het voeren van de koeien, het schoonmaken van de stal en het controleren van de gezondheid van de dieren. Ook kan het voorkomen dat de bedrijfsverzorger assisteert bij de geboorte van een kalf.

 

Onderhoudswerkzaamheden die je verricht op de boerderij

Naast het verzorgen van de dieren zijn er ook werkzaamheden die gericht zijn op het onderhoud van de boerderij en het materieel. Zo kan het voorkomen dat de agrarisch bedrijfsverzorger het gras maait, reparaties aan de melkmachine uitvoert of de tractor schoonmaakt. Het is belangrijk dat de agrarisch bedrijfsverzorger ervoor zorgt dat alle machines goed onderhouden worden en dat de boerderij er verzorgd uitziet.

 

Veiligheid en hygiëne

Bij AB Midden Nederland staan veiligheid en hygiëne hoog in het vaandel. Het is daarom belangrijk dat de bedrijfsverzorger zorgvuldig omgaat met de materialen en gereedschappen die hij of zij gebruikt. Daarnaast is het van groot belang dat de agrarisch bedrijfsverzorger zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt en altijd een veilige werkplek creëert. AB Midden Nederland zorgt voor de nodige training en opleiding om ervoor te zorgen dat agrarisch bedrijfsverzorgers veilig en hygiënisch kunnen werken.

 

Voordelen van een agrarisch bedrijfsverzorger

Al met al is het werk van een agrarisch bedrijfsverzorger bij AB Midden Nederland zeer afwisselend en uitdagend. Door de vele werkzaamheden die hij of zij uitvoert, is geen dag hetzelfde. Door de kennis en ervaring die de bedrijfsverzorgers hebben opgedaan, kunnen zij boeren op verschillende manieren ondersteunen. Of het nu gaat om het melken van koeien, het werken met melkmachines, het onderhouden van de boerderij of het assisteren bij de geboorte van een kalf, de bedrijfsverzorger staat altijd klaar om te helpen.

AB Midden Nederland is een betrouwbare partner voor agrarische bedrijven. Door de inzet van professionele bedrijfsverzorgers en het gebruik van moderne technieken en machines, kan AB Midden Nederland de boeren ontzorgen en bijdragen aan een gezonde en duurzame bedrijfsvoering. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor agrarisch bedrijfsverzorging? Neem dan contact op met AB Midden Nederland en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen.

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski