sector-detail-image
Home
Sectoren
Fruitplukker

Fruitplukker

Peren, appels, frambozen en aardbeien. De groei van fruit staat nooit stil. En de oogst is een belangrijk moment waarop jij in actie komt. Stel je voor: een boomgaard bomvol met peren. Jij stapt de boomgaard in en voelt de stevige grond onder je voeten. Of de zon nou schijnt of het regent, jij staat tussen de bomen. Je gaat langs de perenbomen om deze te oogsten. De peren check je op kwaliteit door de vrucht te bekijken en te voelen. Zo draag je bij aan vers fruit bij de fruitboer en de supermarkt. Kom jij onze opdrachtgevers versterken?

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

  • Een bruto uurloon tussen 13,68 en 15 euro per uur
  • De mogelijkheid om veel uren te werken
  • Gegarandeerd werk tijdens het fruitplukseizoen. Daarna helpen we je graag om door te stromen naar een andere baan

 

Pluk de dag

Vaak begint de ochtend vroeg. Jij gaat met je collega’s langs de fruitbomen. Er rijdt een trekker met fruitkisten voor het fruit mee. Ook is een hoogwerker aanwezig. Daarmee kan je al het fruit namelijk goed bereiken. Het fruitplukken is écht seizoenswerk. Veel wordt in de zomer en nazomer geplukt. Dan heeft het fruit de perfecte rijpheid. Jij oogst het fruit van de bomen en planten. Van hard fruit, zoals peren en appels, tot zacht fruit, zoals frambozen en aardbeien. Elke fruitsoort is anders! En elke seizoenspiek moet er enorm veel fruit geoogst worden. Dat betekent dat jij veel uren kan werken! Je bent bezig met:

  • Fruit plukken en in de fruitkisten leggen
  • Fruit plukken met de hoogwerker
  • Fruit sorteren op kwaliteit

 

Elk fruit heeft zo zijn mooie kenmerken. Hierdoor moet elke fruitsoort anders behandeld worden. Herken jij wanneer een aardbei rot is? Mooi! Want die kennis van fruit komt goed van pas en kan jij gebruiken om het fruit te sorteren.

 

Ben jij de kers op de taart?

Vanwege de beperkte tijd voor het oogsten van fruit is het best hard aanpoten. Jij bent dan ook een echte doorzetter. In weer en wind sta jij tussen het fruit. Zonder opleiding of ervaring ben je ook van grote waarde voor de fruitbedrijven. Jouw doorzettingsvermogen maakt het verschil. Daarnaast is het belangrijk dat je flexibel bent qua werktijden! Die kunnen namelijk per week verschillen. Als de fruitsector je enthousiast maakt, dan kan je via AB Midden Nederland een cursus volgen. Zo hebben we een cursus kwaliteitscontrole voor hard en zacht fruit. Of een cursus voor je spuitlicentie.

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski