sector-detail-image
Home
Sectoren
Heftruckchauffeur

Heftruckchauffeur

Als bestuurder van een vorklift of heftruck ben jij de machinekamer van het magazijn. Jij bezit over souplesse in bochten maken en sturen waar Max Verstappen iets van kan leren. Die souplesse laat je zien met het verplaatsen van goederen. Jouw route door het magazijn is veilig maar effectief. Jij weet als geen ander hoe jij jouw heftruck tussen de stellingen door bestuurt. En je hebt altijd de juiste positie om de hoogste pallets te bereiken. Dat maakt jou een aanwinst voor elk logistiek bedrijf. Bekijk onze vacatures als heftruckchauffeur!

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

 • Een bruto uurloon tussen 14,50 en 20,68 euro per uur
 • Cursussen voor het heftruck- en reachtruckcertificaat
 • Flexibel rooster en diverse werkplekken
 • Toeslagen voor onregelmatige werktijden en weekenddiensten

 

De hoogte in met je heftruck

Per bedrijf heb je verschillende werkzaamheden. Je bent in ieder geval verantwoordelijk voor het interne transport van producten en materialen. Gewapend met je vertrouwde heftruck en met een scanner op zak controleer je de etiketten voor uitgaande orders die klaarstaan voor transport. Binnenkomende orders zet jij op de juiste plek. Tijdens het scannen beheer je de voorraad via de etiketten. Fouten of problemen los jij op. Daarnaast houd jij het magazijn opgeruimd om de logistieke processen in goede banen te leiden. Je bent als heftruckchauffeur verantwoordelijk voor:

 • Uitgaande orders klaarzetten
 • Binnenkomende orders op de juiste plek zetten
 • Heftruck gebruiken bij hoge stellingen
 • Laden en lossen met de heftruck

 

Help jezelf omhoog!

Bij voorraadbeheer kan veel fout kan gaan. Daarom moet je nauwkeurig werken in de logistiek. Dus jij hebt een scherpe blik en inzicht om fouten te herkennen en op te lossen. Ook kan jij goed je creativiteit loslaten op moeilijk te bereiken producten of bestellingen. Je beschikt daarmee over een probleemoplossend vermogen. Jij ziet namelijk geen probleem, maar een mogelijkheid of kans. Een opleiding voor dit vak is niet nodig. Wel is het hebben van een heftruckcertificaat van belang. Heb je die (nog) niet? Dan helpt AB Midden Nederland je daarmee verder. Vaak kan je het certificaat ook halen bij je opdrachtgever.

Zo kan jij lekker aan de slag!

 

Solliciteer nu

Wat doe jij als hef heftruckchauffeur?

Als heftruckchauffeur speel je een belangrijk rol in het verplaatsen van goederen en materialen binnen een magazijn, distributiecentrum of in een andere logistieke omgeving. Een heftruckchauffeur gebruikt zijn heftruck om goederen te verplaatsen. Dat betekent dat je het grootste deel van de werkdag doorbrengt op een heftruck of reachtruck.

Wij zetten voor jou de taken als heftruckchauffeur op een rijtje:

 • Verplaatsen van goederen: het belangrijkste aspect van je werk is het verplaatsen van goederen.
 • Laden en Lossen: als ladingen aankomen of vertrekken, ben jij verantwoordelijk voor het laden en lossen van vrachtwagens, containers en opslagruimtes.
 • Opslagbeheer: je zorgt ervoor dat de opgeslagen goederen op de juiste locaties worden geplaatst, zodat ze gemakkelijk te bereiken zijn wanneer ze nodig zijn.
 • Veiligheidsprocedures: als heftruckchauffeur ben je verantwoordelijk voor het naleven van strikte veiligheidsprotocollen. Zoals bijvoorbeeld het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, het volgen van snelheidslimieten, het vermijden van onveilige manoeuvres en het inschatten van risico’s om ongevallen te voorkomen.
 • Onderhouden van je heftruck en werkplaats: als heftruckchauffeur inspecteer je regelmatig de heftruck, zodat deze in goed staat blijft verkeren.
 • Communicatie: daarnaast werk je vaak als heftruckchauffeur in teamverband. Het is daarom van belang dat jij goed kunt communiceren met collega’s, zodat het proces soepel blijft verlopen. Wil jij je communicatie verbeteren? Geen probleem! Want AB Midden Nederland biedt jou de cursus Communicatie aan, zodat jij hierin verder kunt ontwikkelen!
 • Controleren van de lading
 • Administratieve handelingen

 

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er om heftruckchauffeur te worden?

Wil jij graag heftruckchauffeur worden, is een specifieke vooropleiding niet nodig. Wel is het noodzakelijk dat jij je heftruckrijbewijs haalt om de heftruck te kunnen besturen. Dit certificaat kan je op verschillende manieren behalen.

 • Je kunt er voor kiezen om de Mbo-opleiding logistiek medewerker te volgen, waarbij je van alles leert over het ontvangen en opslaan van goederen, verzamelen en klaarmaken van goederen voor een verzending of transport, uitzoeken welke goederen er in voorraad zijn, veilig werken en rekening houden met het milieu, kennis over goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt en omgaan met documenten die nodig zijn voor verzending en transport.
 • Een Mbo-opleiding is niet noodzakelijk om als heftruckchauffeur aan de slag te gaan. Als je graag heftruckchauffeur wilt worden, dan kan je dit certificaat via AB Midden Nederland behalen.
 • VCA is niet een vereiste voor een heftruckchauffeur. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Als je dit certificaat hebt behaalt, dan toon je aan dat je veilig kunt werken en gevaren herkent. Wel vereisen sommige werkgevers dit.

 

Welke rol kan AB Midden Nederland spelen in het worden van heftruckchauffeur?

AB Midden Nederland zorgt voor een passende werkplek waar jij je verder kun ontwikkelen. Je heb regelmatig contact met je relatiebeheerder om er voor te zorgen dat jij werkplezier uit jouw functie zal blijven halen. Wij bieden naar een afwisselende baan, waardering en persoonlijke begeleiding:

 • Een bruto uurloon tussen 14 en 19 euro per uur
 • Cursussen voor het heftruck- en reachtruckcertificaat
 • Flexibel rooster en diverse werkplekken
 • Toeslagen voor onregelmatige werktijden en weekenddiensten

Toekomst van een heftruckchauffeur bij AB Midden Nederland

Of je nu wel of geen heftruckcertificaat hebt en wel of geen werkervaring bezit, bij AB Midden Nederland bij je van harte welkom!

Je ontvangt een passend salaris, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen!

Heb je vragen of wil jij graag met ons de mogelijkheden bespreken? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur een appje!

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski