sector-detail-image
Home
Sectoren
IJzervlechter

Ijzervlechter

In de bouw komen veel betonnen constructies voor. Hiervoor gebruik je gewapend beton. Zo leg je de basis voor funderingen, vloeren en zuilen. Als ijzervlechter vlecht je de bewapening voordat het beton gestort wordt. Zonder jouw stalen constructies scheurt en beschadigt het beton veel sneller. En dat komt de veiligheid niet ten goede. Door jouw voorbereidend werk worden bouwwerken veel steviger! AB Midden Nederland heeft mooie vacatures voor jou als ijzervlechter!

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

  • Een bruto uurloon tussen 15 en 19 euro per uur
  • Contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract
  • Opdrachtgevers die je vaardigheden waarderen
  • Doorgroeimogelijkheid tot werkvoorbereider

 

IJverige bouwvakkers

Als ijzervlechter zorg je dat het wapeningsstaal correct wordt aangebracht op de bouwplaats. Het basismateriaal dat je maakt zijn wapeningsstaven met verschillende lengtes en doorsnedes. Wapeningsstaven moeten regelmatig geknipt en omgebogen worden voor een stevig geraamte. Het staal mag niet verplaatsen tijdens de betonstort. Ook komt het voor dat je laswerkzaamheden moet uitvoeren. Je zorgt dus vooral voor:

  • Technisch tekeningen lezen
  • Het vlechten van stalen wapeningen
  • Knippen en buigen van staal
  • In elkaar zetten en/of plaatsen van de wapening

 

De wapeningen worden soms gemaakt in een werkplaats en vervolgens vervoerd naar de bouwplaats. Jij zet de stalen constructie in elkaar en doet aanpassingen als dat nodig is. De bewapening plaats je op een vakkundige en correcte manier. Verkeerd handelen kan gevaarlijke gevolgen hebben voor de stevigheid van de constructie. Die veiligheid wil jij juist garanderen!

 

IJzer smeden als het heet is

Omdat je lichamelijk werk verricht op de bouwplaats is fysieke gezondheid belangrijk. Je verzet namelijk een knap staaltje werk. Een opleiding is niet vereist, maar met je handen willen werken is jou niet onbekend. Ervaring is welkom, maar mensen die willen leren zeker ook! Het is handig als je technisch inzicht hebt en vormen goed kan inbeelden. Als je graag wilt leren lassen, biedt AB Midden Nederland een cursus tot lasser! Als je meerdere vaardigheden onder de knie krijgt, ben je breder inzetbaar in de bouw en infra. Je kan zelfstandig werken als ijzervlechter. Op de bouwplaats kan je goed met collega’s overweg!

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski