sector-detail-image
Home
Sectoren
Loodgieter

Loodgieter

Installeren, onderhouden en repareren van voorzieningen en installaties. Dit staat centraal voor de werkzaamheden van een loodgieter. Daarbij is een loodgieter een echt gespecialiseerd vakman. Je richt je als loodgieter onder andere op het onderhouden, aanleggen en repareren van sanitaire voorzieningen, waterleidingen, rioleringen en verwarmingsinstallaties. Bij dit beroep wordt vaak gedacht aan het verhelpen van lekkages en verstoppingen, maar je doet veel meer dan dat. Als loodgieter ben jij een echte duizendpoot en ben je onmisbaar in de bouw en bij het onderhouden van huizen.

Hoe ziet je werkdag als loodgieter eruit?

Als loodgieter heb je een afwisselende baan. De ene dag ben je bezig met het installeren van bijvoorbeeld een verwarmingssysteem, terwijl je de volgende dag op een andere locatie problemen aan het verhelpen bent. Als loodgieter bij AB Midden Nederland  heb je de mogelijkheid om op verschillende locaties te werken, wat telkens weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt Toch heeft het beroep loodgieter, net als alle andere banen, wel een aantal vaste taken.

  • Allereerst houdt een loodgieter zich bezig met de installatie van leidingen. Loodgieters zijn verantwoordelijk voor het installeren van waterleidingen, afvoersystemen, gasleidingen en rioleringssystemen in gebouwen. Zij zorgen ervoor dat de leidingen correct zijn aangesloten, goed functioneren en voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en veiligheidsnormen.
  • Ook weet jij als loodgieter veel af van sanitaire voorzieningen, zoals toiletten, wastafels en douches. Als loodgieter zorg je ervoor dat deze correct werken, waterdicht zijn en geen lekkages veroorzaken.
  • Van verwarmingssystemen weet je als loodgieter ook van alles af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afstellen van thermostaten of het oplossen van problemen met betrekking tot warmteafgifte en temperatuurregeling.
  • Daarnaast ben je regelmatig ook aan het repareren en onderhouden van leidingen, sanitair en verwarmingssystemen. Periodiek onderhoud is hierbij belangrijk, zodat systemen optimaal blijven werken en problemen op tijd gesignaleerd kunnen worden.
  • Tenslotte heb je ook te maken met klanten. Loodgieters bieden advies aan klanten met betrekking tot leiding-, sanitair- en verwarming gerelateerde vraagstukken. Ze kunnen helpen bij het selecteren van de juiste apparatuur, het plannen van de indeling van leidingen en het adviseren over energie-efficiëntie en waterbesparing.

Je kunt er ook voor kiezen als loodgieter om je te specialiseren in één vakgebied, bijvoorbeeld verwarmingssystemen. Wil jij liever al deze taken? Dan kan je aan de slag als allround loodgieter.

 

Hoe word je een loodgieter?

Zoals jij hierboven al hebt kunnen lezen, zijn bepaalde eigenschappen essentieel. Wij hebben de competenties die je nodig hebt even voor jou op een rijtje gezet:

  • Analytisch
  • Technisch inzicht
  • Plannen en organiseren
  • Creativiteit
  • Flexibiliteit

Herken jij je in één van deze eigenschappen? Dan ben je vast ook benieuwd hoe jij loodgieter kan worden!

Laten wij dit voorop stellen: heb jij geen passend diploma en wil jij wel graag loodgieter worden? Bij AB Midden Nederland kan dit! Wil jij leren maar ook tegelijkertijd werken? Dan kan je via AB Midden Nederland een BBL-opleiding volgen, waarbij de 1 dag in de week naar school gaat en de rest van de week werkt.

Om loodgieter te worden heb je een technische opleiding nodig op minimaal MBO2 niveau. Dit gaat dan meestal om de opleiding Monteur gas-, water-, of warmte.

Je kunt ook kiezen voor de opleiding op MBO3 niveau, dat betreft de opleiding Eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie. Daarnaast kan je via AB Midden Nederland ook diverse cursussen volgen om je verder te ontwikkelen, zoals rijbewijs E, VCA cursus of een BHV cursus.

 

Wat verdien jij als loodgieter bij AB Midden Nederland?

Je salaris zal zijn tussen de €15,50 en €19,50 bruto per uur, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je  per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen bij AB Midden Nederland!

Hoe is het om te werken bij AB Midden Nederland?

Bij AB Midden Nederland kan jij zelf bepalen hoe jij aan de slag wil gaan. Je kunt er voor kiezen om bij één opdrachtgever voor langere tijd aan de slag te gaan, of bij verschillende opdrachtgevers in verschillende sectoren, waardoor je een afwisselende werkweek creëert.

Heb je vragen of wil jij graag met ons de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op door te bellen, of  een appje te sturen!

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski