sector-detail-image
Home
Sectoren
Teeltmedewerker

Teeltmedewerker

Je stapt de kas binnen en voelt de vochtige lucht. Het is een graad of 20. De tomatenplanten staan er mooi bij. Ook de paprika’s zien er goed uit met hun verschillende felle kleuren. Je verzorgt de gewassen door ze te monitoren. Je zorgt voor het juiste vochtgehalte, genoeg voeding en bemesting. En daarna controleer je de kwaliteit en de gezondheid van de planten. Zo kan je ingrijpen als dat nodig is! Je let natuurlijk ook op het klimaat in de kas. Voelt de temperatuur goed? Ligt de vochtigheid niet te hoog of te laag? Van begin tot eind maak je deel uit van de ontwikkeling van de groenten. Daar geniet jij van. Daarom zoek jij werk als teeltmedewerker!

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

  • Een bruto uurloon tussen 14,50 en 17 euro per uur
  • Haal je spuitlicentie voor een breder takenpakket
  • Kansen in de (glas)tuinbouw

 

Taken van een teler

Jouw ochtend begint meestal om 7 of 8 uur. Dat ligt aan het seizoen. En ook een beetje aan het weer. Het verzorgen van planten is je kerntaak. Wat je zoal doet op een dag? Het volgende:

  • Verzorgen van de planten, monitoren en bijsturen van vocht en voedsel
  • Water geven en bemesten van groenten
  • Zaaien van nieuwe stekjes
  • Oogsten
  • Controleren van klimaat en kwaliteit van de bodem en planten
  • Opruimen van de kassen

 

Extra werkzaamheden

Heb je een spuitlicentie? Dan kan je ook planten beschermen tegen ziektes en ongedierte. Jij leert tijdens je werk ontzettend veel van planten door de ervaring van je opdrachtgever. Zo leer je meer over de planten. Welke voeding vinden ze fijn? Hoe willen ze de structuur van de grond? Jij kan het en jij leert het als teeltmedewerker.

 

Talentvol telen

De energie die jij hebt, straal je uit op werk. In de kassen of de buitenlucht ga je vol goede moed aan de slag. Als teeltmedewerker ben je het hele jaar in de weer. Je hebt geen opleiding nodig. Jouw liefde voor alles wat groeit en bloeit maakt jou een onvervangbare werknemer. Leer je ook graag over de beste verzorging voor specifieke soorten planten? Dan is ervaring opdoen de beste manier. Bij AB Midden Nederland bieden we cursussen aan. Haal je spuitlicentie of doe een cursus kwaliteitscontrole. Toon jouw talent in het telen en solliciteer op één van de vacatures.

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski