sector-detail-image
Home
Sectoren
Vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeur

Rijden met een gigantische vrachtwagen met een gewicht van 30 ton in plaats van met een simpele personenauto: dat is een vrachtwagenchauffeur. Jij vindt het heerlijk om ‘on the road’ te zijn vanwege de enorme vrijheid. Plan zelf je dag en de route terwijl je op de meest uiteenlopende bestemmingen komt. Maar vergeet niet dat je een onmisbare functie hebt. Zonder jou liggen schappen in supermarkten niet vol en kunnen fabrieken geen producten maken. Kortom, jij bent onmisbaar.

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

 • Een bruto uurloon tussen 15 en 19 euro per uur
 • Mogelijkheid opgeleid te worden tot vrachtwagenchauffeur
 • Toeslagen voor werken in de nacht, weekenden, overwerken en feestdagen
 • Kans om (inter)nationaal te rijden

 

Vastberaden vrachtwagenchauffeurs

De lucht is blauw en de zon schijnt. Op de wegen in Nederland is het altijd druk. Vastberaden vervolg jij jouw route over de snelweg, met de radio door de speakers. Jouw wagen komt overal om te laden en te lossen. De klanten waar je lading aflevert, zijn altijd blij als jij de goederen komt afleveren. Je hebt een hoop vrijheid tijdens je ritten. Je plant namelijk zelf je routes en rijdt voor mooie bedrijven door heel Nederland. Door ervaring op te doen en extra scholing te volgen kan jij in meerdere vrachtwagens en sectoren werken. Hoe lekker is dat! Jouw werkzaamheden:

 • Route plannen en rijden van A naar B
 • Veilig lossen en laden van de vracht
 • Besturen van verschillende soorten vrachtwagens (vaste combinatie vrachtauto, kippers, tankwagens, containerwagens)
 • Bulktransport, grondstoffen, AGF of internationale transport

 

Geef gas en groei door

Als vrachtwagenchauffeur geef je gas! Niet alleen tijdens je ritten met de wagen, maar ook als mens. Het werk kan namelijk fysiek zwaar zijn. Het vereist niet alleen kennis van de wegen, maar je moet ook technische kennis van je vrachtwagen hebben. Het werk vraagt stressbestendige mensen die tegen een strakke planning kunnen. Daarnaast ben je het visitekaartje van het bedrijf waar je voor werkt. Dit straal je uit naar de klant.

Ben jij de vrachtwagenchauffeur die wij zoeken? Bij AB Midden Nederland ben je aan het juiste adres. We zoeken niet alleen ervaren en vastberaden vrachtwagenchauffeurs. Ook willen wij investeren in mensen die een opleiding tot vrachtwagenchauffeur willen volgen. Haal je C-rijbewijs en je Code 95 en doe ervaring op. Solliciteer nu!

 

Solliciteer nu

Wil je de weg op en graag vrachtwagenchauffeur worden?

Je komt ze overal tegen. Op de snelweg en in de stad. Vrachtwagens. Deze worden bestuurd door chauffeurs die stressbestendig zijn, inzicht hebben in omgeving en hun werk onafhankelijk kunnen uitvoeren. Ben jij benieuwd hoe jij een goede vrachtwagenchauffeur kan worden bij AB Midden Nederland?

 

Waarom wil je vrachtwagenchauffeur worden?

Als vrachtwagenchauffeur heb je  onregelmatige werktijden als uitdaging, de mogelijkheid om veel van de wereld te zien en een goed salaris. Bovendien is er momenteel een grote vraag naar vrachtwagenchauffeurs, waardoor je veel mogelijkheden hebt bij AB Midden Nederland en een stabiele baan kunt verwachten met een vast contract.

Welke vereisten zijn er voor het  worden van een vrachtwagenchauffeur bij AB Midden Nederland?

 • Rijbewijs C: Om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan, heb je een rijbewijs C nodig. Dit rijbewijs stelt je in staat om voertuigen boven een bepaald gewicht te besturen. Het behalen van een rijbewijs C vereist een apart examen, waarbij je zowel een theoretisch als praktisch deel moet afleggen. Het is belangrijk om te weten dat je eerst een rijbewijs B moet hebben voordat je het rijbewijs C kunt behalen. Als je bij AB Midden Nederland in dienst komt, krijg je de mogelijkheid, bij gebleken geschiktheid, om je rijbewijs C te halen. Daarnaast is ook het CE-rijbewijs noodzakelijk. Om te starten als vrachtwagenchauffeur is rijbewijs C voldoende, maar in de toekomst wordt CE rijbewijs noodzakelijk. Gelukkig is het behalen van deze rijbewijzen geen probleem als fulltime werkt. Bij AB Midden Nederland krijg je de mogelijkheid om je baan te combineren met het behalen van het vrachtwagenrijbewijs.
 • Code 95: Naast het rijbewijs C is het ook zeker aan te raden om de zogenaamde Code 95 te behalen. Deze code is verplicht voor alle beroepschauffeurs en toont aan dat je vakbekwaam bent. Om de Code 95 te behalen, moet je verschillende nascholingscursussen volgen. Deze cursussen behandelen onderwerpen zoals veiligheid, efficiënt rijden en transportregelgeving. Tijdens het behalen van rijbewijs C, behaal je ook automatisch het voortraject van code 95. Om je code 95 te behouden, dien je totaal 5 dagen in het jaar bijscholing over diverse onderwerpen te volgen.
 • Medische keuring: Als vrachtwagenchauffeur moet je voldoen aan bepaalde medische eisen. Je moet in goede fysieke en mentale gezondheid verkeren, zodat je veilig de weg op kunt. Een medische keuring is vereist voordat je aan de opleiding kunt beginnen en ook periodiek gedurende je loopbaan als vrachtwagenchauffeur. Dit vindt iedere keer plaatst bij het verlengen van je rijbewijs.

 

Welke opleiding heb je nodig om vrachtwagenchauffeur te worden?

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur duurt gemiddeld drie tot zes maanden, afhankelijk van de opleider en het gekozen traject. Tijdens de opleiding leer je niet alleen rijden, maar ook alle andere aspecten van het vak, zoals het laden en lossen van goederen, het onderhoud van de vrachtwagen en de transportadministratie. Omdat AB Midden Nederland de ontwikkeling van medewerkers erg belangrijk vindt, kan je via AB Midden Nederland voordelig, bij gebleken geschiktheid, jouw rijbewijs halen. Je hebt dan niet alleen een rijbewijs, maar ook een baan waar jij je verder kunt ontwikkelen. Overweeg je toch om vrachtwagenchauffeur te worden, maar wil je het zelf betalen? De kosten van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur kunnen sterk verschillen per opleider. Gemiddeld kost een opleiding tussen de €3.000 en €4.000. Het is belangrijk om te controleren of de opleiding erkend is en of deze voldoet aan de eisen voor de vakbekwaamheid.

 

Wat verdien je als vrachtwagenchauffeur bij AB Midden Nederland?

Je salaris zal zijn tussen de €16,00 en €19,00 bruto per uur, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen!

 

Hoe ziet te toekomst eruit als je vrachtwagenchauffeur wil worden bij AB Midden Nederland?

De transportsector is altijd in beweging en er is een constante vraag naar goed opgeleide vrachtwagenchauffeurs. Met de groei van de economie en de toename van online winkelen, neemt de vraag naar transportdiensten alleen maar toe.

Zodra je je opleiding bij AB Midden Nederland hebt afgerond en je rijbewijzen op zak hebt, opent zich een wereld vol mogelijkheden. Als vrachtwagenchauffeur kun je aan de slag bij verschillende transportbedrijven, logistieke dienstverleners of zelfs internationale transportorganisaties. AB Midden Nederland heeft kan je helpen bij het vinden van een geschikte baan die aansluit bij jouw wensen en ambities.

Heb je vragen of wil jij graag met ons de mogelijkheden bespreken? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur een appje!

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski