sector-detail-image
Home
Sectoren
Vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeur

Rijden met een gigantische vrachtwagen met een gewicht van 30 ton in plaats van met een simpele personenauto: dat is een vrachtwagenchauffeur. Jij vindt het heerlijk om ‘on the road’ te zijn vanwege de enorme vrijheid. Plan zelf je dag en de route terwijl je op de meest uiteenlopende bestemmingen komt. Maar vergeet niet dat je een onmisbare functie hebt. Zonder jou hebben boeren geen veevoer en kunnen fabrieken geen grondstoffen ontvangen. Kortom, jij bent onmisbaar.

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

 • Een bruto uurloon tussen 15 en 19 euro per uur
 • Mogelijkheid opgeleid te worden tot vrachtwagenchauffeur
 • Toeslagen voor werken in de nacht, weekenden, overwerken en feestdagen
 • Kans om (inter)nationaal te rijden

 

Vastberaden vrachtwagenchauffeurs

De lucht is blauw en de zon schijnt. Op de wegen in Nederland is het altijd druk. Vastberaden vervolg jij jouw route over de snelweg, met de radio door de speakers. Jouw wagen komt overal om te laden en te lossen. De klanten waar je lading aflevert, zijn altijd blij als jij de goederen komt afleveren. Je hebt een hoop vrijheid tijdens je ritten. Je plant namelijk zelf je routes en rijdt voor mooie bedrijven door heel Nederland. Door ervaring op te doen en extra scholing te volgen kan jij in meerdere vrachtwagens en sectoren werken. Hoe lekker is dat! Jouw werkzaamheden:

 • Route plannen en rijden van A naar B
 • Veilig lossen en laden van de vracht
 • Besturen van verschillende soorten vrachtwagens (vaste combinatie vrachtauto, kippers, tankwagens, containerwagens)
 • Bulktransport, grondstoffen, AGF of internationale transport

 

Dienstverbanden bij AB Midden Nederland

Bij AB Midden Nederland bieden we vrachtwagenchauffeurs flexibele mogelijkheden voor verschillende soorten dienstverbanden, afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een tijdelijk contract, een vast dienstverband, of wilt werken als ZZP’er, bij ons kun je altijd rekenen op een passende oplossing.

 • Vast contract – Wij streven ernaar om onze medewerkers een stabiele en langdurige werkplek te bieden. Bij een vast contract kom je in dienst komt bij de coöperatie. Dit geeft je zekerheid en continuïteit in je carrière.
 • Tijdelijk contract – Voor degenen die liever flexibel willen blijven of tussen twee banen in zitten, bieden we tijdelijke contracten aan. Dit geeft je de mogelijkheid om ervaring op te doen en toch flexibel te blijven in je werkkeuze.
 • ZZP’er – Wil je als zelfstandige aan de slag? Geen probleem! We kunnen je bemiddelen als ZZP’er.

 

Geef gas en groei door

Als vrachtwagenchauffeur bij AB Midden Nederland geef je niet alleen gas tijdens je ritten, maar ook in je persoonlijke en professionele groei. Het werk kan fysiek zwaar zijn en vereist zowel technische kennis van je vrachtwagen als een goed gevoel voor de weg. Je moet stressbestendig zijn en kunnen omgaan met strakke planningen. Bovendien ben je het visitekaartje van het bedrijf, dus je straalt professionaliteit uit naar de klant.

 

Solliciteer nu

Waarom wil je vrachtwagenchauffeur worden?

Als vrachtwagenchauffeur geniet je van de uitdaging van onregelmatige werktijden, de kans om veel van de wereld te zien en een goed salaris. Er is momenteel een grote vraag naar vrachtwagenchauffeurs, wat betekent dat je bij AB Midden Nederland veel mogelijkheden hebt en een stabiele baan kunt verwachten met een vast contract.

 

Welke vereisten zijn er voor het  worden van een vrachtwagenchauffeur bij AB Midden Nederland?

Om bij ons aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur, heb je de volgende kwalificaties nodig:

 • Rijbewijs C – Om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan, heb je een rijbewijs C nodig. Dit rijbewijs stelt je in staat om voertuigen boven een bepaald gewicht te besturen. Het behalen van een rijbewijs C vereist een apart examen, waarbij je zowel een theoretisch als praktisch deel moet afleggen. Het is belangrijk om te weten dat je eerst een rijbewijs B moet hebben voordat je het rijbewijs C kunt behalen. Als je bij AB Midden Nederland in dienst komt, krijg je de mogelijkheid, bij gebleken geschiktheid, om je rijbewijs C te halen.
 • CE-rijbewijs – Daarnaast is ook het CE-rijbewijs noodzakelijk. Om te starten als vrachtwagenchauffeur is rijbewijs C voldoende, maar in de toekomst wordt CE rijbewijs noodzakelijk. Gelukkig is het behalen van deze rijbewijzen geen probleem als je fulltime werkt. Bij AB Midden Nederland krijg je de mogelijkheid om je baan te combineren met het behalen van het vrachtwagenrijbewijs.
 • Code 95 – Naast het rijbewijs C is het ook zeker aan te raden om de zogenaamde Code 95 te behalen. Deze code is verplicht voor alle beroepschauffeurs en toont aan dat je vakbekwaam bent. Om de Code 95 te behalen, moet je verschillende nascholingscursussen volgen. Deze cursussen behandelen onderwerpen zoals veiligheid, efficiënt rijden en transportregelgeving. Tijdens het behalen van rijbewijs C, behaal je ook automatisch het voortraject van code 95. Om je code 95 te behouden, dien je totaal 5 dagen in het jaar bijscholing over diverse onderwerpen te volgen.
 • Medische keuring – Als vrachtwagenchauffeur moet je voldoen aan bepaalde medische eisen. Je moet in goede fysieke en mentale gezondheid verkeren, zodat je veilig de weg op kunt. Een medische keuring is vereist voordat je aan de opleiding kunt beginnen en ook periodiek gedurende je loopbaan als vrachtwagenchauffeur. Dit vindt iedere keer plaatst bij het verlengen van je rijbewijs.

Opleidingsmogelijkheden

Bij AB Midden Nederland bieden we opleidingen aan om je volledig te kwalificeren als vrachtwagenchauffeur:

 • Rijbewijs C en CE
 • Code 95
 • Medische keuring

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur duurt gemiddeld drie tot zes maanden en omvat alles van rijvaardigheid tot het laden en lossen van goederen, onderhoud van de vrachtwagen en transportadministratie. De kosten van de opleiding kunnen variëren, maar bij AB Midden Nederland kun je voordelig, bij gebleken geschiktheid, je rijbewijs halen en direct aan de slag.

Overweeg je toch om vrachtwagenchauffeur te worden, maar wil je het zelf betalen? De kosten van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur kunnen sterk verschillen per opleider. Gemiddeld kost een opleiding tussen de €3.000 en €4.000. Het is belangrijk om te controleren of de opleiding erkend is en of deze voldoet aan de eisen voor de vakbekwaamheid.

 

Wat verdien je als vrachtwagenchauffeur bij AB Midden Nederland?

Je salaris zal zijn tussen de €16,00 en €19,00 bruto per uur, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen!

 

Verschillende wagens en ladingen

Bij AB Midden Nederland kun je als vrachtwagenchauffeur een breed scala aan verschillende soorten vrachtauto’s besturen. Het werk is lekker divers en je zult allerlei verschillende voertuigen en ladingen tegenkomen. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Betonmixer – Voor het transport en de levering van beton.
 • Kiepwagen met laadkraan – Voor het vervoeren van grondstoffen zoals zand en grind.
 • Kleinere vrachtwagens – Voor distributiewerk in stedelijke gebieden.
 • Grote vrachtwagens – Voor zwaardere en grotere ladingen of voor lange afstanden en grotere transportopdrachten
 • Kiepcontainers – Vooral gebruikt voor de aanvoer van grondstoffen, deze grote kiepcontainers zijn essentieel voor het lossen van bulkgoederen.
 • Bietencampagne voertuigen – In de winter hebben we chauffeurs die meehelpen bij de bietencampagne.
 • Veevoerdistributie – We hebben veel chauffeurs die veevoer distribueren, meestal met bulkwagens en zakgoed auto’s met laadklep.
 • Winkeldistributie – Voor de distributie naar winkels met onder andere koelwagens.
 • Bakkerijproducten – We hebben ook chauffeurs die bakkerijproducten rondbrengen.

 

Hoe ziet te toekomst eruit als je vrachtwagenchauffeur wil worden bij AB Midden Nederland?

De transportsector is altijd in beweging en er is een constante vraag naar goed opgeleide vrachtwagenchauffeurs. Met de groei van de economie en de toename van online winkelen, neemt de vraag naar transportdiensten alleen maar toe.

Zodra je je opleiding bij AB Midden Nederland hebt afgerond en je rijbewijzen op zak hebt, opent zich een wereld vol mogelijkheden. Als vrachtwagenchauffeur kun je aan de slag bij verschillende transportbedrijven, logistieke dienstverleners of zelfs internationale transportorganisaties. AB Midden Nederland heeft kan je helpen bij het vinden van een geschikte baan die aansluit bij jouw wensen en ambities.

Heb je vragen of wil jij graag met ons de mogelijkheden bespreken? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur een appje!

 

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski