sector-detail-image

Aan de slag als boer

Jij bent een vakman in de veeteelt of de landbouw. Bezig met het verbouwen van gewassen en het verzorgen van koeien, varkens, pluimvee en andere dieren. Door het jaar heen werk je bij verschillende agrarische bedrijven. Jij bent dé boer die betrokken en bevlogen te werk gaat bij agrarische ondernemers. Of ze nou ziek zijn óf ondersteuning nodig hebben in de dagelijkse werkzaamheden. Als boer sta je altijd paraat om agrarische ondernemers te helpen. En elke dag is anders! Word boer bij AB Midden Nederland.

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

 • Een bruto uurloon tussen 16 en 20,68 euro per uur
 • Een contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op vast
 • Werken bij verschillende mooie agrarische bedrijven
 • Een bedrijfsauto

 

Bezige boeren

De werkzaamheden die je uitvoert verschillen per bedrijf. In het algemeen ben je verantwoordelijk voor (of ondersteun je bij) het verzorgen en voeden van dieren. Je helpt met melksessies en met klauwbekapping. En ook met het ophokken van dieren en het (ver)plaatsen van hekken. Alles rondom de dierverzorging is jouw taak. Bij bedrijven in de akkerbouw ben je meer op het land te vinden voor zaaien, oogsten en onderhoud van gewassen. Op de boerderij doe je transportwerkzaamheden, logistiek en opruimen. Je werkt in de volgende sectoren:

 • Vleesvee
 • Pluimveesector
 • Melkveehouders
 • Varkenshouderij
 • Akkerbouw

 

Ervaren en nieuwe boeren

De passie voor het agrarische bedrijf heb jij altijd in je gehad. De verschillende werktijden deren jou niet. En het fysieke werk waarbij je de handen vuil maakt? Daar haal jij waardering en plezier uit. Jij weet hoe agrarische ondernemingen werken en maakt daar graag deel van uit. Zonder ervaring of opleiding helpen wij je aan een baan. Zo word je een breed inzetbare boer en bedrijfsverzorger.

Als je een trekker rijbewijs hebt kan je trouwens ook met trekkers rijden bij agrarische ondernemers. Dat geeft je een voordeel bij veel vacatures. Heb je ervaring in de agrarische sector? Dan zoeken we meteen een passende opdrachtgever die jouw vakmanschap en gevoel voor agrarisch enorm kan waarderen.

De mogelijkheden & voordelen om boer te worden op latere leeftijd

Als je op latere leeftijd de wens hebt om boer te worden, ben je zeker niet de enige. Steeds meer mensen kiezen ervoor om na een succesvolle carrière een nieuwe weg in te slaan en te genieten van het boerenleven. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van boer worden op latere leeftijd en laten we zien hoe AB Midden Nederland je kan helpen bij het verwezenlijken van deze droom.

 

Boer worden op latere leeftijd: is het haalbaar?

Je vraagt je misschien af of het haalbaar is om op latere leeftijd boer te worden. Het antwoord is een volmondig ja! Hoewel de agrarische sector uitdagingen met zich meebrengt, biedt het ook vele kansen voor mensen die ervoor kiezen om later in hun leven boer te worden. AB Midden Nederland begrijpt dit en begeleidt graag mensen die boer willen worden.

Waarom kiezen om boer te worden op latere leeftijd?

 1. Ervaring en kennis: Op latere leeftijd heb je vaak al waardevolle ervaring en kennis opgebouwd in andere sectoren. Deze vaardigheden kunnen van onschatbare waarde zijn bij het runnen van een boerenbedrijf. Je hebt wellicht leiderschapsvaardigheden, managementkennis en een breder perspectief ontwikkeld, wat je kan helpen om een succesvolle boer te worden.
 2. Passie en toewijding: Als je ervoor kiest om op latere leeftijd boer te worden, is de kans groot dat je een diepe passie hebt voor het boerenleven. Je hebt de tijd gehad om je interesses en doelen te ontdekken en bent nu klaar om je hart te volgen. Deze passie en toewijding zullen je motiveren om door te zetten, zelfs als je met uitdagingen te maken krijgt.

 

Boer worden bij AB Midden Nederland: jouw parter in de agrarische sector

AB Midden Nederland begrijpt de unieke behoeften van mensen die op latere leeftijd boer willen worden. Ze bieden begeleiding en ondersteuning in elke stap van het proces, zodat je goed voorbereid bent op de uitdagingen die je kunt tegenkomen. Hun uitgebreide netwerk en ervaring in de agrarische sector maken hen de ideale partner voor aspirant-boeren.

Programma’s en ondersteuning op maat

 1. Loopbaanadvies: Bij AB Midden Nederland kun je terecht voor loopbaanadvies op maat. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van jouw sterke punten, interesses en doelen, en je begeleiden bij het maken van de juiste keuzes om boer te worden op latere leeftijd.
 2. Training en opleiding: Als je nog geen ervaring hebt in de agrarische sector, biedt AB Midden Nederland verschillende trainingen en opleidingen aan. Ze kunnen je de nodige kennis en vaardigheden bijbrengen, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan als boer.
 3. Netwerk van boeren:  AB Midden Nederland heeft een groot netwerk van boeren die bereid zijn om kennis en ervaring te delen. Dit biedt waardevolle mogelijkheden om van anderen te leren en te profiteren van hun expertise. Daarnaast is het belangrijk dat je lid wordt van de coöperatie.

Boer worden op latere leeftijd is een haalbare en lonende keuze. Met je ervaring, passie en de juiste ondersteuning van AB Midden Nederland kun je je droom waarmaken. Of je nu behoefte hebt aan loopbaanadvies, training of een netwerk van gelijkgestemde boeren, AB Midden Nederland staat voor je klaar om je te helpen bij elke stap op weg naar een succesvolle carrière als boer. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden die boer worden op latere leeftijd te bieden heeft.

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski