sector-detail-image
Home
Sectoren
Grondwerker

Grondwerker

Onzichtbaar voor de gewone mens, maar noodzakelijk voor het functioneren van onze samenleving. Onder onze voeten ligt een volledige wereld aan buizen. Die voorzien ons namelijk van water, elektriciteit, gas en internet. Dat is waar jij als grondwerker mee bezig bent. Jouw taak ligt namelijk bij het ontgraven en verzetten van grond. Je wordt ingezet ter voorbereiding van projecten in bouw en infrastructuur. Zo kunnen kabels, leidingen en funderingen voor wegen, wonen en werken gelegd worden. Je bent, samen met je team, een onmisbare schakel.

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

  • Een bruto uurloon tussen de 17 en 20,68 euro
  • Contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract
  • De mogelijkheid om je VCA te halen
  • Opleidingen voor werken met elektriciteit, gas of een minigraver

 

Gedreven in grondwerk

Het belangrijkste doel als grondwerker is het voorbereiden van de grond op de locatie van het bouwproject. Je graaft grond af en verzet de grond zodat ruimte ontstaat voor buizenstelsels en pijpleidingen. Daarnaast verplaats je grind en zand om te storten. Je dicht de sleuven en gaten weer nadat de bekabeling is aangelegd. Ook help je regelmatig met de aanleg van kabels. Je werkzaamheden zijn dus:

  • Leidingen en kabels aanleggen of verwijderen
  • Herstelwerkzaamheden aan bestrating
  • Riolering leggen
  • Banden, straatkolken en damwanden zetten
  • Graven en dichten van sleuven

 

Deze werkzaamheden vinden meestal plaats in woonwijken, bedrijventerreinen of buitengebieden. Het kan ook midden in de stad zijn. Natuurlijk moet je veilig aan het werk gaan. Je bent verplicht persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) te dragen, zoals een helm en werkschoenen. Langs de weg draag je fluorescerend geel/oranje werkkleding en bij lawaaibronnen draag je gehoorbescherming. Alles voor je eigen veiligheid en die van een ander.

 

Met de voeten in de aarde

Wat het belangrijkste is als grondwerker? Dat jij kan werken in teamverband en dat je oprecht gemotiveerd bent. Daarnaast is fysiek zwaar werk jou niet onbekend en heb jij je VCA-certificaat op zak. Heb je die nog niet gehaald? Dan kan dat via AB Midden Nederland. Ook kan je via ons cursussen volgen om bijvoorbeeld elektriciteitskabels te leggen, riolering aan te leggen óf een minigraver te gebruiken voor graafwerkzaamheden. Kom jij bij een opdrachtgever die niet zorgt voor veiligheidsbrillen, helmen, handschoenen en andere bescherming? Dan zorgen we er samen voor dat jij de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen krijgt.

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Iris van Eijk