sector-detail-image

Lasser

Jij smeedt het ijzer terwijl het heet is. Dat betekent dat je een mooie kans niet laat liggen. Je grijpt deze met beide handen aan. Een lasser legt verbindingen tussen metaal. Hoe? Door het metaal en een verbindingsmateriaal te verhitten. Vaak met een techniek zoals TIG of MIG/MAG. Je zorgt voor een mooie hechting tussen één of meerdere stukken metaal. Met afkoelen wordt het hard en ijzersterk! Zo zorg jij voor stevige constructies. Bijvoorbeeld in gebouwen of voor auto’s en vrachtwagens. Óf voor alledaagse producten. Ga jij door het vuur om de beste kwaliteit te leveren in je werk? Mooi! Dan ben jij geschikt als lasser.

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

  • Een bruto uurloon tussen 16 en 18 euro per uur
  • Een contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op vast
  • Aanvullende cursussen voor lastechnieken
  • Lassen in de sectoren techniek, bouw óf infra

 

Stalen zenuwen

Lassers zijn echte vakmensen. Je verbindt een stuk metaal met een ander stuk metaal. Zo maak je constructies van aluminium, RVS en ander staal. Met metaal ben je écht in jouw element. Tijdens het lassen ga jij voor de hoogste kwaliteit, want jij hebt stalen zenuwen. Veiligheid is trouwens onmisbaar in jouw werk. Het vuur en staal zijn extreem heet. Jij kent de veiligheidseisen en draagt beschermende kleding en een laskap. Je houdt rekening met collega’s in de omgeving. Voor jou staan veiligheid en kwaliteit op één. Jouw taken zijn:

  • Lassen
  • Slijpen, boren, zagen en frezen
  • Technische tekeningen lezen
  • Controleren van je laswerk
  • Onderhoud aan gereedschap en materiaal

 

Lastechnieken

TIG-lassen: TIG staat voor Tungsten Inert Gas. De IG staat voor het benodigde gas tijdens het lasproces. Het woord Tungsten is Engels voor Wolfraam. Deze lastechniek is een proces dat geschikt is voor nauwkeurig laswerk waarbij de lasser zelf het smeltbad in de gaten moet houden en handmatig materialen hieraan moet toevoegen.

 

MAG-lassen: MAG staat voor Metal Active Gas. Dit is een techniek die lassers voornamelijk gebruiken voor laag gelegeerde metaalsoorten. Hierbij gebruik je gas waarmee metalen met elkaar verbonden worden. Samen met MIG-lassen is dit de meest gebruikte lastechniek.

 

MIG-lassen: Bij MIG-lassen is er edelgas nodig. Voornaamste materialen die je met elkaar verbindt met behulp van MIG-lassen zijn aluminium en koper.

 

Plasmalassen: deze lasmethode is vergelijkbaar met TIG-lassen. Beiden maken gebruik van plasma. Het vormen hiervan gebeurt door middel van een hoge elektrische spanning.

 

Druklassen: ook wel kouddruk- of warmdruklassen genoemd. Een techniek die metalen in een koude of warme toestand met elkaar verbindt door middel van druk.

 

Puntlassen: bij puntlassen gebruik je een grote stroomsterkte om materialen aan elkaar te lassen. Dit gebeurt op een klein oppervlakte van het materiaal.

 

Een ijzer in het vuur

Je hebt een vaste hand en werkt heel nauwkeurig. Je kan jouw creativiteit kwijt in aluminium, RVS en staal. We vragen om een opleiding of ervaring als lasser. Je kan bij AB Midden Nederland een opleiding volgen om je te specialiseren in verschillende lastechnieken. Of om ervaring op te doen in een bepaalde sector.

Vakmensen zijn hard nodig op de arbeidsmarkt. Waar? Als lasser kom je onder andere te werken bij metaalbedrijven, bouwbedrijven en machinebouwers. Of in de scheepvaart. Vaak ben je bezig in een werkplaats of op een bouwlocatie. Jij hebt als lasser een sterk ijzer in het vuur. Dat wil zeggen: je hebt een grote kans op een mooie baan.

 

Solliciteer nu

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski