sector-detail-image

Monteur

Voor het inpakken van vruchtensappen in een fabriek zijn machines nodig. Een van deze machines plaatst de plastic draaidop op het pak appelsap. Maar plots kan de machine de draaibeweging niet meer maken. Jij wordt als monteur opgeroepen om het probleem op te sporen. En op te lossen. Hoe? Met jouw technisch inzicht fiks je het in een handomdraai. Jij kent ieder tandwieltje en vindt het fantastisch hoe apparaten werken. Daarom zorg jij dat ze werken!

Wat krijg je van ons?

Naast waardering en persoonlijke begeleiding

 • Een brutoloon tussen 16 en 19 euro per uur
 • Een contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op vast
 • Werk als monteur in elektra, met machines, bij storingen, in de assemblage en meer
 • Toeslagen voor ploegendienst, avonduren en oproepdiensten

 

Reparatie, bouw en onderhoud

Zijn er problemen met machines ergens in een bedrijf? Dan bellen ze jou. Je grootste verantwoordelijkheid is het onderhouden van technische installaties. Denk hierbij aan machines voor productie. Of auto’s en elektrische apparaten. Dat onderhoud zorgt namelijk dat alles op rolletjes loopt. Als iets beter kan in een machine, dan doe je dat uit voorzorg. En storingen? Die ben jij altijd snel op het spoor. Jouw takenpakket is uitgebreid, want je bent bezig met:

 • Controleren op storingen
 • Plan maken om de storing te verhelpen
 • Kapotte onderdelen vervangen óf repareren
 • Machines onderhouden
 • Machines ombouwen voor andere taken

 

Vakkundige monteurs

Voor het werk als monteur heb je bij voorkeur een technische opleiding. We kijken ook naar je ervaring en achtergrond. Je technisch inzicht en je liefde voor techniek staan voorop. Kan je ook prima zelfstandig werken en los je graag puzzels en problemen op? Dan is er zeker een geschikte opdrachtgever voor jou! Heb je brede kennis van machines? Kom werken als allround monteur. Ben je liever bezig met landbouwmachines of vervoersmiddelen? Dan ga je misschien wel bij een bedrijf met mobiele voertuigen of een agrarisch bedrijf aan de slag. Bij sommige opdrachtgevers kan je op de werkvloer kennis opdoen van ervaren monteurs. Bij AB Midden Nederland bieden we ook technische opleidingen en cursussen aan. Omdat we jou het liefst zien groeien in je vak.

 

Solliciteer nu

Wil je monteur worden? 

Zou jij graag monteur worden, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wat houdt een baan als monteur nu eigenlijk in en wat levert het je op? Wat ga jij verdienen als jij monteur wordt?

Laten we eerste beginnen met een omschrijving te geven wat een monteur is. Een monteur is vakman die dingen in elkaar zet of repareert. Dit is een breed begrip. Dat klopt! Daarom kan je als monteur ook werken bij veel verschillende locaties en in verschillende sectoren. Je kunt zelfs bij AB Midden Nederland meerdere banen als monteur combineren in 1 werkweek!

 

Hoe ziet je dag eruit als monteur?

Monteurs spelen een belangrijke rol in verschillende sectoren, zoals techniek en landbouwmechanisatie.  Ze zorgen ervoor dat machines en installaties goed functioneren en voeren onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit. Hoe jouw dag eruit komt te zien als monteur, is bij ieder bedrijf en in iedere sector anders. Aangezien er verschillende soorten monteurs zijn, is het moeilijk om te vertellen wat je precies gaat doen in deze functie. Zo werk je als monteur landbouwmechanisaties veel met trekkers, terwijl je als zonnepanelenmonteur dagelijks op het dak zit om zonnepanelen te leggen. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen al deze verschillende specialisaties. In grote lijnen houdt elke monteur zich bezig met het onderhouden en repareren van apparaten en machines. Je spoort snel storingen op en verhelpt deze, vervangt onderdelen en controleert apparaten op slijtage.

Er zijn daarnaast nog een paar bijkomende werkzaamheden die vrijwel elke monteur heeft. Denk aan het bijhouden van de voorraad, zodat veel gebruikte onderdelen altijd meteen beschikbaar zijn voor een reparatie. Ook is het belangrijk dat je je gereedschappen goed onderhoudt en je de werkzaamheden rapporteert. Zo weet je precies wanneer er voor het laatst onderhoud is gepleegd en wat de oorzaak van een bepaalde storing was.

Taken van een monteur:

 • Repareren
 • Onderhouden
 • Storingen oplossen
 • Voorraad bijhouden
 • Werkzaamheden rapporteren
 • Contact met en adviseren van klanten

 Welke voordelen zijn er om monteur te worden?

 • Groeiende vraag naar monteurs: In een wereld die steeds afhankelijker wordt van technologie, is er een groeiende vraag naar goed opgeleide monteurs. Bedrijven hebben behoefte aan technische medewerkers die kunnen zorgen voor het onderhoud en de reparatie van hun apparatuur.
 • Veel mogelijkheden in diverse sectoren: Monteurs hebben de mogelijkheid om in verschillende sectoren te werken, zoals de automobielindustrie, bouw, luchtvaart, landbouwmechanisatie en energiesector. Dit biedt veel flexibiliteit en kansen om je carrière af te stemmen op jouw interesses en vaardigheden.
 • Voldoening van je werk: Als monteur werk je vaak met je handen en zie je direct resultaat van je inspanningen. Het oplossen van technische problemen en het herstellen van defecte apparatuur kan enorm bevredigend zijn. Daarnaast spelen elektronica en plc-besturing een steeds grotere rol binnen de techniek. Systemen analyseren en het uitlezen van storingen met de laptop, gaan een steeds grotere tol spelen binnen jouw baan als monteur.
 • Goede salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden: Monteurs worden gewaardeerd om hun specialistische kennis en vaardigheden, wat zich vertaalt in goede salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Wat kan je als monteur verwachten bij AB Midden Nederland?

Je salaris zal zijn tussen de €16,00 en €18,50 bruto per uur, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen!

Monteur BBL-opleiding

Als je op zoek bent naar een uitdagende baan waarbij je werken en leren kunt combineren, overweeg dan om monteur te worden met een BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleiding. Monteurs spelen een essentiële rol in verschillende sectoren en met de juiste opleiding kun je snel groeien in jouw functie. Bij AB Midden Nederland begrijpen we de waarde van leren en bieden we ondersteuning, begeleiding en talrijke mogelijkheden voor jouw ontwikkeling.

Een BBL-opleiding stelt je in staat om te leren terwijl je werkt, waardoor je veel praktijkervaring kan opdoen. Als monteur in opleiding werk je bij AB Midden Nederland en volg je tegelijkertijd een opleiding op een erkend opleidingsinstituut. Dit stelt je in staat om de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk en te groeien in jouw functie.

 

Voordelen van een BBL-opleiding:

 • Praktijkgericht leren: Met een BBL-opleiding werk je in de praktijk en leer je door ervaring. Dit stelt je in staat om relevante vaardigheden op te doen en direct te zien hoe jouw werk bijdraagt aan het bedrijf.
 • Salaris verdienen tijdens het leren: Als monteur in opleiding ontvang je een salaris, wat betekent dat je kunt werken aan jouw carrière en tegelijkertijd financieel onafhankelijk kunt zijn.
 • Begeleiding en ondersteuning: Bij AB Midden Nederland word je begeleid en ondersteund tijdens jouw opleidingstraject. We zorgen ervoor dat je de juiste werkplek hebt waar je veel kunt leren en groeien in jouw functie.

Bij AB Midden Nederland begrijpen we dat jouw werkplek belangrijk is en we willen je helpen om jouw ambities waar te maken. Als je ervoor kiest om monteur te worden met een BBL-opleiding, regelen wij voor jou een werkplek waar je kunt leren en groeien in jouw functie. Daarnaast bieden we diverse vormen van ondersteuning, zoals begeleiding bij gesprekken, hulp bij administratieve zaken en werkkleding. We investeren in jouw toekomst door een gedeelte van jouw studie te vergoeden.

 

Toelatingseisen voor BBL-opleiding monteur

Je kan een BBL-opleiding volgen als je aan één van deze eisen voldoet:

 • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
 • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
 • Mavo-diploma
 • Diploma entreeopleiding (niveau 1)

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Overleg dit dan met een potentieel opleidingsinstituut of vraag bij AB Midden Nederland naar de mogelijkheden.

 

Wat bieden we jou?

AB Midden Nederland regelt voor jou een werkplek, waar jij veel kunt leren en kan groeien in jouw functie. Daarnaast helpen en begeleiden wij jou met alle zaken rondom werk. Hierbij kan je denken aan de begeleiding bij gesprekken, hulp bij administratieve zaken, maar ook werkkleding en vergoeden wij een gedeelte van jouw studie.

Je salaris zal zijn rond de €15 per uur, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen!

Heb je vragen of wil jij graag met ons de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op telefonisch of stuur een appje!

Geen passende vacature?
Stuur een open sollicitatie

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski