Kom jij ons team als superboer versterken?

Een unieke baan waarbij het iedere dag anders is.

AB Midden Nederland: er is altijd werk dat je leuk vindt

Volop afwisseling, de kans om door te groeien, een groot aanbod aan opleidingen én elke dag werk doen dat je leuk vindt: die kansen biedt AB Midden Nederland. Of je nu net van school komt of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, je bent van harte welkom om kennis te komen maken. Bedrijfsverzorger William Boersen (26) uit Scherpenzeel is een goed voorbeeld van wat dat op kan leveren.

’s Ochtends melken, daarna overdag werken in de bouw en ’s avonds weer melken; vervelen hoeft William zich deze dagen niet. “Het is eigenlijk iets te gek”, lacht hij. “Maar dat heb ik inmiddels aangegeven en daar wordt meteen actie op ondernomen. Zo doen ze dat bij AB Midden Nederland: ze gaan als er iets is gelijk aan de slag voor je. Er is van allebei de kanten het vertrouwen en dat voelt heel goed.” 

De boerenzoon stapte twee jaar geleden voor het eerst binnen bij AB Midden Nederland. Zijn droom om de boerderij van zijn vader over te nemen strandde destijds en hij moest noodgedwongen op zoek naar een andere werkplek. “De relatiebeheerder van AB die bij ons op het bedrijf kwam, had al vaker gevraagd of ik niet ook voor hen wilde werken. Ik heb hem gebeld en het was heel snel geregeld. Ik kon zo aan de slag.”

 Niet zo vreemd: AB Midden Nederland heeft een breed aanbod in de sectoren waarin de coöperatie actief is. Er is altijd wel werk dat je leuk vindt. Daarbij komt dat William met zijn achtergrond als bedrijfsverzorger zo aan de slag kon. Het invallen op boerderijen past naadloos bij zijn kennis en ervaring. “Maar ik ben inmiddels een allrounder”, vult hij aan. “Ik werk veel in de bouw op allerlei plekken. Nee, daarvoor ben ik niet opgeleid, maar op een boerderij moet je van elektra, water en motoren eigenlijk ook van alles afweten. En ik ga gewoon aan de slag, nadat ik gezien heb hoe iets moet. Ik pak het gelukkig elke keer snel op. Mijn hele leven is vol uitdagingen en bij AB krijg ik er regelmatig ééntje bij. Daar geniet ik van.”

De wisselende werkplekken bevallen William meer dan goed. “Zeker ook omdat ik het leuk vind om mensen te leren kennen en met hen om te gaan. Je wordt door AB Midden Nederland heel goed begeleid en er is alle ruimte om aan te geven wat wel of niet bij je past. En ze zijn heel actief in het aanbieden van doorgroeimogelijkheden. Op de site is van alles te vinden op het gebied van scholing, van het drachtig maken van koeien tot het besturen van een heftruck. Alles wordt voor je geregeld; werken bij AB Midden Nederland biedt volop kansen.”