sector-detail-image

Bijzonder bedreven
in de Bouw

In de bouw verzet je werk dat grote veranderingen brengt in hoe een stad of gebied eruitziet. Je werkt samen met je collega’s aan nieuwe bouwprojecten die bijdragen aan de veiligheid, leefbaarheid en bruikbaarheid van onze leefomgeving. Ook verzorg en verbeter je huidige bouwwerken op grote en kleine schaal. Dat maakt het werk persoonlijk terwijl je ook impact hebt op de samenleving.

Uitgelichte Bouw vacatures

Hoe is het om te werken in de Bouw?

Gebouwen uit jouw handen. Stel je voor dat jij een letterlijk steentje kan bijdragen aan de gaafste bouwprojecten. Want in de bouwsector maak je als timmerman, ijzervlechter of metselaar met jouw handen elke keer iets nieuws. Een mooi eindresultaat waardoor wij veilig kunnen leven, werken en wonen. Voor werken in de bouwsector moet je stevig in je schoenen staan. Ook vraagt het om voldoende vakkennis. Zowel van jou als van ons.

Voorbeelden van vacatures zijn: 

 

Vacatures in de bouw: wat kan ik verwachten van AB Midden Nederland?

AB Midden Nederland weet wat jij nodig hebt als je gaat werken in de bouw. En om die goede match te vinden tussen jou en je werkplek, gaan we eerst in gesprek. Waar word jij bijvoorbeeld blij van in je werk? Vervolgens zorgen wij ervoor dat jij als vakman op de juiste plek komt. Of dat nu is als grondwerker, betonreparateur of werkvoorbereider. Samen vinden we jouw baan. Een baan die aansluit bij jouw wensen. En die van onze opdrachtgevers. Zo kunnen ze vragen of je persoonlijke beschermingsmiddelen (PMB) en de juiste certificering hebt. Wat wij dan voor jou betekenen? Wij helpen je en zorgen voor de juiste begeleiding.

Kijk bijvoorbeeld eens bij onze opleidingen! Dan kan jij gerust aan het werk. We bieden goede arbeidsvoorwaarden. Een prettige werksfeer, een goed salaris én de mogelijkheid om te groeien als vakman, dat is bij ons de standaard.

 

Solliciteer op deze sector

Je vindt veel afwisseling in werken in de bouw

Toen ik zocht naar beroepen in de bouw, kreeg ik vervolgens 989 resultaten! Veel uiteenlopende beroepen, maar één ding hebben deze beroepen overeen, namelijk dat je in de bouw aan iets moois werkt waar je direct resultaat van ziet. Wil jij ook aan de slag in de bouw? Doe dit dan via AB Midden Nederland want dan heb jij een tal van mogelijkheden!

Hoe is het werken in de bouw?

Het werken in de bouw is ideaal voor mensen die graag met hun handen werken en zichtbare resultaten willen zien. De bouwsector biedt veel mogelijkheden aan; van het leggen van de eerste steen van een nieuw gebouw tot het renoveren en restaureren van historische gebouwen.  Of je nu een passie hebt voor architectuur, techniek of vakmanschap, de bouwsector biedt een plek voor iedereen.

Wat zijn de voordelen van werken in de bouw?

  • In de bouw is altijd werk genoeg.

En dit is natuurlijk een pluspunt, want jij zult in deze sector daarom niet gauw zonder werk komen te zitten. Het aantal werknemers in de bouw neemt dan ook steeds meer toe, want er zijn banen genoeg. Of je nu op zoek bent naar werk als schilder, tegelzetter of stukadoor: er is keuze genoeg. Je bent hiermee dus haast wel verzekerd van werk, wat natuurlijk niet in iedere sector zo is.

  • Veel afwisseling. In de bouw is geen dag is hetzelfde. Hoewel de werkzaamheden binnen een functie in de bouw wel vaak hetzelfde kunnen zijn, is geen dag in deze sector hetzelfde. De ene keer werk je misschien aan een bouwproject op een kantoor en de andere keer ben je buiten hard aan het werk. De ene dag kun je misschien wel te maken hebben met wat problemen die opgelost moeten worden en de andere dag ben je weer bezig met een nieuw project. Kortom: werken in de bouw kan lekker afwisselend zijn. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken in deze sector extra leuk!
  • Je bouwt mooie dingen. Als je werkt in de bouw, ben je druk bezig met het maken van mooie dingen. Of je nu bezig bent met het bouwen in een kantoor of bij iemand thuis aan de slag bent gegaan met een project: je bent continu bezig met het creëren van iets moois. En dit kan je veel voldoening geven, zeker als je een lange tijd bezig bent geweest met een bepaald project. Als dit project dan helemaal goed is verlopen en het resultaat mooi is, kun je hier dan ook zeker trots op zijn.
  • Variërende werkomgeving: Je werkt niet altijd op dezelfde plek. Elke nieuwe opdracht brengt je naar verschillende locaties, wat zorgt voor afwisseling en nieuwe ervaringen.
  • Goed salaris: Werken in de bouw kan financieel lonend zijn. Veel bouwberoepen goede salarissen en mogelijkheden voor extra inkomstenBovenkant formulier
  • Veel mogelijkheden: Er zijn in de bouwsector ontzettend veel baanmogelijkheden. Heb je een functie die niet helemaal bij jou past? Dan is er vast wel een andere functie die aansluit op jouw wensen.

 

Kan jij ook aan de slag zonder diploma in de bouw?

Ja, absoluut! Werken in de bouw zonder diploma is zeker mogelijk. Veel mensen denken dat een opleiding een vereiste is om in de bouw te werken, maar dat is niet altijd het geval. De bouwsector heeft een grote vraag naar gemotiveerde mensen die bereid zijn om te leren en hard te werken. Als je geen diploma hebt maar wel bereid bent om nieuwe vaardigheden aan te leren, dan zijn er verschillende instapposities beschikbaar waar je kunt beginnen. AB Midden Nederland denkt graag met je en biedt daarom kansen voor mensen zonder diploma die hun weg willen vinden in de bouw.

Ben je (bijna) klaar met de middelbare school en wil jij gaan werken in de bouw? Of wil jij een Mbo-opleiding gaan volgen, maar niet meer heel de week naar school? Dan is een BBL-opleiding iets voor jou!  BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je 3 tot 4 dagen in de week werkt in de sector waar jij voor gekozen hebt en 1 tot 2 dagen in de week nog naar school gaat. De combinatie tussen werken en leren is ideaal, je kunt immers de theorie die je op school geleerd hebt direct in de praktijk toepassen. AB Midden Nederland regelt voor jou een werkplek, waar jij veel kunt leren en kan groeien in jouw functie. Daarnaast helpen en begeleiden wij jou met alle zaken rondom werk. Hierbij kan je denken aan de begeleiding bij gesprekken, hulp bij administratieve zaken, maar ook werkkleding en vergoeden wij een gedeelte van jouw studie.

 

Werken in de bouw bij AB Midden Nederland

Of je nu wel of geen diploma hebt en wel of geen werkervaring bezit, bij AB Midden Nederland bij je van harte welkom!

Je ontvangt een passend salaris, afhankelijk van leeftijd, cao en ervaring. Daarbij ontvang jij uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werksfeer. Je loon ontvang je per week of per 4 weken.
AB Midden Nederland zorgt ervoor dat jij het hele jaar door werk hebt. Doorgroeimogelijkheden vinden wij erg belangrijk, dus dat zal dan ook zeker gestimuleerd worden.

Daarbij heb je bij wederzijdse tevredenheid en goed functioneren de mogelijkheid om in vaste dienst te komen!

Heb je vragen of wil jij graag met ons de mogelijkheden bespreken? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur een appje!

Bouw nu jouw carrière bij AB Midden Nederland!

 

Solliciteer op deze sector

cta-image

Heb je een vraag?

Neem contact op met
Jacek Domanski

Solliciteer
op jouw manier

Je solliciteert voor een baan
in de Bouw sector

Geen CV gereed? Geen probleem!
Wanneer je jouw CV uploadt kunnen we een betere match maken

Liever aan het werk in een
andere sector?