Onze mensen inzetten

Op zoek naar personeel? AB Midden Nederland biedt verschillende mogelijkheden om tijdelijk, vast of flexibel personeel in te zetten. Ontdek welke diensten het beste aansluiten voor iedere specifieke situatie.
Ben je op zoek naar een partner in flexibel werk? Dan is AB Midden Nederland er voor jou. Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in voor werkzoekenden én opdrachtgevers binnen de sectoren waar onze expertises en ons hart liggen. Als dé flexpartner van Midden Nederland is AB Midden Nederland een van de grootste personeelsorganisaties in o.a. de agrarische sector, groenvoorziening en techniek.
Neem contact met ons op

Bedrijfsverzorging

Vakkundige bedrijfsverzorgers

Je komt in een situatie terecht waarin je niet meer in staat bent om zelf een (geheel) bedrijf te runnen. Dat kan iedere ondernemer overkomen. Of het nu komt door plotselinge ziekte of omdat je tijdens een seizoenspiek een paar extra handen nodig hebt; het is een rustgevende gedachte dat AB Midden Nederland voor je klaar staat. Want de continuïteit van jouw bedrijf is een van de meest belangrijke dingen die er is.

Het is niet altijd even makkelijk om goede bedrijfsverzorging te regelen. Wanneer je een bedrijfsverzorger nodig hebt dan wil je graag iemand die jou en je bedrijf begrijpt en zich in jouw schoenen kan verplaatsen. Hoe zorg je ervoor dat je een bedrijfsverzorger vindt die niet alleen vakkundig en ervaren is, maar ook nog eens een goede match is met jouw bedrijf?

Bedrijfsverzorging door AB Midden Nederland

Met bedrijfsverzorging via AB Midden Nederland ben je verzekerd van vakkundige bedrijfsverzorgers die de werkzaamheden binnen je bedrijf (deels) overnemen. Bent je lid van AB Midden Nederland? Dan kun je te allen tijde een beroep doen op onze bedrijfsverzorging. Van oudsher zijn we gespecialiseerd in agrarische bedrijfsverzorging, maar ook bieden we bedrijfsverzorging voor vele andere sectoren aan. Zo zijn we actief in de volgende sectoren:
 1. Agrarisch
 2. Groenvoorziening
 3. Bouw & Infra
 4. Transport
 5. Logistiek
Een gerust gevoel dankzij ervaren bedrijfsverzorgers

Bedrijfsverzorging van AB Midden Nederland betekent dat je een beroep kunt doen op één van onze ervaren bedrijfsverzorgers. Onze bedrijfsverzorgers zijn in vaste dienst bij AB en worden bij verschillende opdrachtgevers ingezet. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk vakspecialisten die door hun ervaring snel en flexibel kunnen worden ingezet. Jaarlijks worden de bedrijfsverzorgers bijgeschoold, waardoor hun kennis en ervaring altijd helemaal up-to-date is.

Meer informatie over bedrijfsverzorging?

Wil je meer weten over bedrijfsverzorging van AB Midden Nederland? Of wil je gebruik maken van onze agrarische bedrijfsverzorging? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Detachering

Vaste medewerker zonder risico gezocht?

Je bent toe aan een vaste medewerker, maar bent (nog) niet klaar om deze zelf in dienst te nemen. Gaat deze situatie voor jou op? AB Midden Nederland heeft voor jou de perfecte oplossing: een medewerker inzetten via ons detacheringsbureau.

Je hebt het al druk genoeg met je bedrijf en moet er niet aan denken wat er allemaal komt kijken bij het in dienst nemen van een vaste medewerker. Werving en selectie, extra administratie, werknemersrisico. Jij focust je liever op waar je goed in bent. Wij ook. AB Midden Nederland is er voor jou om door middel van detachering een vakkundige arbeidskracht in dienst te nemen.

Detachering via STAP: werken en leren

AB Midden Nederland bemiddelt als detacheringsbureau in het detacheren via STAP. De afkorting STAP staat voor Stichting Agrarische Projecten. Via STAP werken jongeren vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en één dag per week gaan zij naar school. Via een detacheringsovereenkomst detacheren wij een leerling voor één of meerdere dagen om in jouw bedrijf mee te draaien en werkzaamheden uit te voeren. Je leert hem of haar alle praktijkvaardigheden die nodig zijn en wij begeleiden jullie beiden daarbij.

Het detacheren van een leerling

Onze leerlingen volgen opleidingen aan erkende AOC’s en ROC’s. Zij zijn bij AB in dienst en al tijdens hun opleiding verzekerd van goede arbeidsvoorwaarden. Het doel is dat leerlingen na de opleiding in vaste dienst blijven bij AB en aan de slag gaan als bedrijfsverzorger. Detacheren via STAP biedt hen de kans om zich te ontwikkelen binnen jouw bedrijf en een vakkundige bedrijfsverzorger te worden.

Detachering tegen gunstige tarieven

AB heeft met het detacheren via het STAP-programma geen winstoogmerk. Dit betekent dat de tarieven voor een leerbedrijf zéér gunstig zijn. Je betaalt een BTW-vrij uurtarief waarin werkgeverslasten, premies, verzekeringen en vakantiegeld al verwerkt zijn. We stellen een overeenkomst op tussen jouw bedrijf, de leerling en AB. Want duidelijke afspraken bieden zekerheid voor alle partijen. Op deze manier maken we gezamenlijk een succes van het detacheren van een leerling in jouw bedrijf.

Meer informatie over detacheren en STAP?

Ben je enthousiast geworden over onze STAP-methode en wil je een leerling voor één of meerdere dagen laten detacheren binnen je bedrijf? Neem contact met ons op via het contactformulier en één van onze medewerkers neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Payrolling

Verlonen via een AB Payroll

Als ondernemer wil je je graag richten op de kernactiviteiten van je bedrijf. Doen waar je goed in bent. Goede kans dat het bijhouden van een personeelsadministratie daar niet onder valt. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom biedt AB Midden Nederland de mogelijkheid om alle administratieve verplichtingen rondom het verlonen van personeel geheel uit handen nemen door middel van payrolling.

Bergen papier, loonbelastingen, ziektebegeleiding. Personeelsadministratie zorgt voor een hoop extra werk en zorgen die je kunt missen als kiespijn. Zou het niet fijn zijn om helemaal ontzorgd te worden op al die administratieve verplichtingen door een payroll bedrijf met kennis van zaken?

Payrolling via AB Midden Nederland

Met de payrolling dienst van AB Midden Nederland hou je zelf de controle over de werving en selectie, begeleiding en beoordeling van medewerkers. Het volledige administratieve proces rondom personeel wordt echter helemaal door ons overgenomen. Onze payroll dienstverlening varieert van het opstellen van het arbeidscontract tot en met de salarisadministratie en facturering. Daarnaast keert AB Payroll diensten vrije dagen en vakantiegeld uit aan werknemers, regelen we alle zaken rondom pensioen en - bij uitdiensttreding van werknemers - de aanmelding bij het UWV. Bovendien ligt het juridisch werkgeverschap volledig bij ons wanneer je payrolling via AB Midden Nederland laat lopen. Dat houdt in dat AB de alle arbeidsrechtelijke risico´s rondom jouw personeel draagt.

Voordelen van payrolling via AB

Een payroll constructie via AB Midden Nederland geeft een hoop rust. Jij kunt je daardoor volledig richten op dat waar je goed in bent: het runnen van je bedrijf. Enkele voordelen van onze payroll dienst:
 • Geen werkgeversrisico’s
 • Kostenbesparing door onze zeer scherpe payrolling tarieven
 • Flexibele contracten gedurende de eerste 18 maanden
 • Werknemers verzekerd van correcte loonbetaling
 • Ziektebegeleiding in goede handen
Kortom: de payroll dienst van AB biedt de voordelen van eigen personeel in dienst nemen, zonder de administratieve rompslomp en bijkomende werkgevers- risico's.

Gunstige payrolling tarieven

Onze tarieven zijn transparant opgebouwd en zeer gunstig voor ondernemers. Zo weet je precies waar je geld aan uitgeeft. Met onze zeer scherpe payroll tarieven levert het je in de meeste gevallen ook nog eens een kostenbesparing op. Neem contact op met één van onze vestigingen voor de payroll tarieven.

Meer informatie over AB payrolling?

Enthousiast geworden over onze payroll dienst? Maak dan vandaag nog een afspraak. Meer informatie op het gebied van payrolling? Ook dan ben je van harte welkom. Loop eens binnen bij een van onze vestigingen of stel je vraag via het contactformulier.

AB Ziektevervanging & Lidmaatschap

Continuïteit verzekerd!

Wanneer je plotseling ziek wordt of een ongeval krijgt dan kan dit de continuïteit van je bedrijf in gevaar brengen. Dat is voor veel ondernemers helaas de keiharde realiteit. Gelukkig kun je het risico hierop afdekken door lid te worden van AB Midden Nederland en je via ziektevervanging te verzekeren van gegarandeerde bedrijfscontinuïteit.

Je bedrijf is je inkomen. Wanneer jij wegvalt dan loop je het risico dat ook jouw inkomen wegvalt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf ook blijft draaien tijdens je afwezigheid? Ziektevervanging en lidmaatschap via AB Midden Nederland biedt hierop de ideale oplossing.

Ziektevervanging & Lidmaatschap via AB Midden Nederland

Al vanaf €140,- per jaar kun je lid worden van AB Midden Nederland. Je bent daarmee twee jaar lang verzekerd van hulp van gekwalificeerde vakmensen. Of je nu kort of langdurig uit de roulatie bent; wij staan klaar om je bij te staan met raad en daad. Wat kun je van ons verwachten?
 • Ervaren bedrijfsverzorgers
 • (agrarische) specialisten
 • Overnemen van dagelijkse taken
 • Overnemen standaard werkzaamheden
 • Overnemen specialistische werkzaamheden
Doordat we werken met een vaste pool aan bedrijfsverzorgers die vaak al jarenlang in dienst zijn van AB Midden Nederland kun je erop vertrouwen dat jouw vervanger een echte vakspecialist is met ervaring in de sector.

Gehele ontzorging in ziektevervanging

AB Midden Nederland is formeel werkgever van de bedrijfsverzorgers, wat betekent dat alle arbeidsrechtelijke risico's bij AB Midden Nederland liggen. Zij ontvangen een vast salaris volgens de CAO Bedrijfsverzorgingsdiensten. Daarnaast bieden wij hen uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bedrijfsauto en werkkleding.

Meer informatie over ziektevervanging & lidmaatschap?

Wil je meer weten over ziektevervanging van AB Midden Nederland? Loop eens binnen bij één van onze vestigingen of stel je vraag via het contactformulier. We helpen je graag verder.

Uitzenden

Hét uitzendbureau van Midden Nederland

Extra uitzendkrachten nodig om seizoenspieken op te vangen? Bezettingsproblemen die een snelle en flexibele oplossing nodig hebben? Een uitzendkracht van uitzendbureau AB Midden Nederland biedt uitkomst.

Er bestaan momenten waarop je liever vandaag dan gisteren bij kunt schalen met een goede uitzendkracht. Op dit soort momenten geeft het een goed gevoel om een uitzendbureau naast je te hebben staan dat je als een echte flexpartner met raad en daad bij kan staan. Wij zijn zo een uitzendbureau.

Uitzendbureau met vakbekwame uitzendkrachten

Onze vakbekwame uitzendkrachten zijn flexibel inzetbaar voor de meest uiteenlopende activiteiten. Ook kunnen onze uitzendkrachten ingezet worden voor het uitvoeren van specialistisch werk binnen de volgende sectoren:
 • Techniek
 • Agrarisch
 • Bouw & Infra
 • Logistiek & Magazijn
 • Groen
 • Food & Productie
De juiste uitzendkracht op de juiste plek

Een geschikte uitzendkracht is snel gevonden via AB Midden Nederland. Wij vergelijken de personeelsbehoefte met onze ruime pool van vakkundige uitzendkrachten en selecteren vervolgens de beste match. Zo zijn wij in staat om de juiste uitzendkracht op het juiste moment aan te kunnen aanbieden. En omdat wij ook de administratie voor onze rekening nemen kun jij je volledig richten op dat waar je goed in bent; het runnen van je bedrijf.

Uitzendbureau voor buitenlandse werknemers

AB Midden Nederland is ook een gespecialiseerd uitzendbureau voor buitenlandse werknemers. Zo werken wij samen met internationale intermediairs die voor ons de werving en selectie van buitenlandse uitzendkrachten regelt. Zo selecteren wij altijd de meest geschikte buitenlandse werknemers die van aanpakken weten.

Uitzendkracht laten uitzenden via AB?

Meer informatie over het uitzenden van gekwalificeerde uitzendkrachten? Een persoonlijk advies voor het zoeken van geschikte uitzendkrachten? Loop eens binnen bij één van onze kantoren in Zaltbommel, Bunschoten, Sliedrecht of Houten. Of neem contact op via het contactformulier of telefoon. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Werving & Selectie

Een bureau dat met je meedenkt

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vaste medewerker dan kun je natuurlijk zelf op zoek gaan. In veel gevallen zijn je eigen netwerk en bereik echter niet toereikend om kandidaten te vinden die echt het verschil kunnen maken in jouw bedrijf. En dat is precies waar AB Midden Nederland als werving en selectie bureau om de hoek komt kijken.

Je bent op zoek naar vast personeel. Maar waar vind je die ideale kandidaat die niet alleen de juiste kennis en kunde heeft, maar ook nog eens goed binnen jouw bedrijf past? Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe medewerker écht het verschil kan maken? Dat zijn de vragen waar wij ons dagelijks mee bezighouden.

Werving en selectiebureau AB Midden Nederland

Wij helpen je graag van A tot Z bij het vinden van een nieuwe medewerker. Hoe we dat doen? Allereerst geef jij aan wat je belangrijk vindt in een nieuwe medewerker. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag om een selectie te maken uit onze pool van kandidaten. Hierbij kijken we altijd goed naar de persoon én naar jouw bedrijf. Alleen als er een echte match is dan nodigen wij een kandidaat uit voor een gesprek. Jijzelf maakt uiteindelijk de beslissende keuze welke kandidaat je in dienst wil nemen.

Voordelen van werving en selectie uitbesteden?

Wanneer je het wervings- en selectieproces uitbesteed aan AB Midden Nederland geeft dit jou als ondernemer een aantal voordelen:
 • Je bespaart tijd die je anders kwijt was aan het vinden van kandidaten
 • De gehele screening een voorselectie wordt uit handen genomen
 • Putten uit ons specialistische netwerk aan deskundige vakkrachten
 • Het gehele werving en selectieproces wordt uitgevoerd door ervaren recruiters
 • Je hoeft alleen nog maar te kiezen uit onze selectie aan passende kandidaten
Meer informatie over werving en selectie via AB?

Benieuwd geworden wat AB Midden Nederland voor je kan betekenen op het gebied van werving en selectie? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Stuur ons je vraag of opmerking. We helpen je graag verder!

 
 
Bekijk ons privacystatement

Downloads

Certificeringen

 • ABU Keurmerk (Algemene Bond Uitzendondernemingen)
  Leden van de ABU maken onderscheid in de arbeidsmarkt. Er zijn veel uitzendondernemingen die op commerciële basis arbeidskrachten ter beschikking stellen in Nederland. Slechts een deel daarvan is aangesloten bij de ABU. Een ABU-lid voldoet aan hoge kwaliteitseisen, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden, afdracht van sociale premies, veiligheid op de werkvloer en gedragsregels. Daardoor hebben opdrachtgevers en uitzendkrachten de garantie dat ABU-leden staan voor kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid. Omdat zij periodiek worden gecontroleerd is kwaliteit continu gewaarborgd.

 • SNF (Stichting Normering Flexwonen)
  AB Midden Nederland voldoet aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten en is opgenomen in het Register Normering Flexwonen.

 • ISO 9001:2015 (via SGS)
  Dit is een norm, die beschrijft waar een organisatie minimaal aan zou moeten voldoen om het mogelijk te maken dat processen worden beheerst en producten systematisch worden verbeterd. Het doel is de organisatie te verbeteren door processen (nog) beter te beheersen en klanten tevreden te houden.

 • VCU (VG Checklist Uitzendorganisaties (via SGS)
  AB Midden Nederland is hiermee gemachtigd om medewerkers uit te zenden en de te detacheren in een risicovolle omgeving. Hiermee wordt voldaan aan de eis voor VCA-gecertificeerde bedrijven, welke alleen personeel in mogen huren bij VCU-gecertificeerde personeeldienstverleners. 

 • NEN 4400-1 (via Stichting Normering Arbeid)
  AB Midden Nederland mag het SNA-keurmerk voeren. Hiervoor moet worden voldaan aan de gestelde eisen in het SNA-schema (o.a. de eisen in NEN 4400 norm). Deze norm is ontwikkeld voor Nederlandse (NEN 4400-1) en buitenlandse ondernemingen die zich op de Nederlandse markt begeven (NEN 4400-2) en die arbeid ter beschikking stellen en/of werk aannemen. De ondernemingen in het register van SNA worden periodiek gecontroleerd en alleen opgenomen als zij voldoen aan de gestelde eisen.